Advertentie

Haags cultuurpaleis vanavond door de raad

Bij de vergadering donderdag beslist de Haagse gemeenteraad over het bestemmingsplan voor het gebied waar het theater moet komen.

31 oktober 2013

Den Haag beslist vanavond of er een groot theater in het stadscentrum komt. Maar een dramatische ontknoping komt er niet, de hoofdrolspelers hebben hun keuze gemaakt. Na een hectische discussie over het zogeheten Spuiforum, die het Haagse college bijna ten val bracht, is er nu een duidelijke meerderheid. Het cultuurpaleis komt er.

Plattegrond

Bij de vergadering donderdag beslist de Haagse gemeenteraad over het bestemmingsplan voor het gebied waar het theater moet komen. Het bestemmingsplan is een plattegrond waarin staat wat voor activiteiten ergens mogen komen. Het is de laatste stap in de aanloop naar de bouw. Na goedkeuring mag de gemeente op zoek gaan naar bedrijven die het theater gaan bouwen.


2018 deuren open
Het Spuiforum moet het onderkomen worden van het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium. De Dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater worden daarvoor gesloopt. Den Haag heeft maximaal 181 miljoen euro over voor het project. In 2018 zou het forum zijn deuren moeten openen. Binnen de plaatselijke PvdA was en is veel verzet tegen de plannen. De gemeente liet een extra onderzoek doen om de gemoederen te sussen. Dat onderzoek pakte gunstig uit en afgelopen maandag bleek dat de PvdA-leden akkoord gaan.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

W.F. Mulder
"afgelopen maandag bleek dat de PvdA-leden akkoord gaan" nadat ze onder duk zijn gezet anders hun zetel in de raad te verliezen of helemaal niet op de kieslijst te komen.

Plucheplakkers zijn het, vooral omdat het ook zo lekker verdient.
Advertentie