Advertentie

Occupy mag weer in Den Haag demonstreren

Den Haag had beperkingen opgelegd aan Occupy. De rechter vindt het standpunt dat de demonstranten ’s nachts het kamp moeten verlaten onvoldoende onderbouwd.

11 september 2012

Occupy mag weer demonstreren op het Malieveld in Den Haag. De rechter in Den Haag oordeelde dinsdag dat de demonstranten permanent toegang moeten krijgen tot het terrein.

's Nachts verlaten

Den Haag had beperkingen opgelegd aan de demonstranten. De rechter vindt dat de gemeente het standpunt dat de demonstranten ’s nachts het kamp moeten verlaten, onvoldoende heeft onderbouwd. Wel moet Occupy zorgen voor een contactpersoon voor politie en gemeente. Ook zijn afgesloten ruimtes op het terrein niet toegestaan.

Geëscaleerd 

Eerder deze zomer ontruimde de gemeente het tentenkamp van de activisten, omdat twee groepen ruzie hadden gekregen en allebei het tentenkamp voor zich opeisten. Volgens burgemeester Jozias van Aartsen was de situatie geëscaleerd. Occupy vocht het besluit om geen nieuwe of vergelijkbare acties toe te staan aan.


Graaicultuur
Ook in andere steden grepen burgemeesters in en werden kampementen van Occupy verboden. In Utrecht, Amsterdam en Rotterdam werden al eerder tentenkampen ontruimd. De Occupy-beweging is ontstaan als protest tegen de graaicultuur binnen de financiële sector. De betogers bezetten in verschillende steden in Nederland en wereldwijd met tenten de publieke ruimte om zo aandacht te vragen voor hun standpunt.

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie