Advertentie

Schinnen ontslaat ambtenaar na integriteitskwestie

De gemeente Schinnen heeft vorige week een topambtenaar op staande voet ontslagen vanwege een integriteitskwestie. In afwachting van het integriteitsonderzoek stond de ambtenaar al 10 maanden op non-actief.

09 februari 2011

Aangifte
De reden voor zijn ontslag wil de gemeente niet bekendmaken, behalve dat het naar aanleiding is van het integriteitsonderzoek. De gemeente heeft daarnaast bij het openbaar ministerie aangifte gedaan tegen de ambtenaar, maar waarvan precies is bij de gemeentewoordvoerder en gemeentesecretaris niet bekend. Burgemeester Berry Link (CDA) kon dinsdag niet reageren op het ontslag vanwege ziekte.

Tip
Volgens Dagblad De Limburger was de 59-jarige ambtenaar tot de reorganisatie van de ambtelijke organisatie in 2009 hoofd ruimtelijke ordening en volkshuisvesting. De gemeente onderzocht de zaak naar aanleiding van een tip van een burger over vermoedelijke schending van integriteit. Over de uitkomsten van het onderzoek en of deze openbaar worden durft de gemeentewoordvoerder niets te zeggen. Wel bekend is dat de bewuste ambtenaar een bezwaarschrift tegen het ontslag gaat indienen.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hielke Bruining / leider Groep Kritisch Texel
gemeente Texel ontslaat topambtenaar vanwege integriteit en schorst twee van de drie teamleiders.uitleg wordt voorlopig geweigerd.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
O. ten Hove
Gemeente Den Haag grijpt integriteit aan om mensen te ontslaan, en als ze bij de rechter dreigen nat te gaan gaan ze bij de Centrale Raad van Beroep liegen. En de leugen wordt opgenomen in het arrest. En de gemeente blijft volharden want zij is de juridische hoofdstad van de wereld...

En als je de gemeente daarop aanspreekt, dan zijn zij arrogant en dekt men elkaar. Wordt vervolgd.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie