Advertentie

Half jaar geëist tegen Haags raadslid

De officier van justitie heeft 6 maanden gevangenisstraf geëist tegen het Haagse raadslid Arnoud van Doorn.

31 januari 2014

Het Haagse gemeenteraadslid Arnoud van Doorn (Partij van de Eenheid) moet 6 maanden gevangenisstraf krijgen, waarvan 2 maanden voorwaardelijk. Dat heeft de officier van justitie vrijdag geëist bij de rechtbank in Den Haag. 

Vertrouwelijke informatie
Van Doorn zou hennep aan minderjarigen hebben verkocht en een journalist van het AD/Haagsche Courant zijn toegangspasje voor het stadhuis hebben gegeven. De journalist, die vrijdagmiddag voor de rechter staat, kon met dat pasje vertrouwelijke stukken meenemen. Van Doorn staat vrijdag ook terecht voor het lekken van vertrouwelijke informatie en omdat hij een alarmpistool onder zijn bed had liggen.

World Forum
De gestolen stukken, waarover de journalist een artikel schreef, gingen over de mogelijke aankoop van het World Forum (het voormalige congrescentrum) door de gemeente Den Haag. Daar zou 25 miljoen euro mee gemoeid zijn. Van Doorn heeft toegegeven dat hij zijn pasje aan de journalist heeft gegeven, omdat hij vond dat de plannen niet langer geheim mochten zijn voor de Haagse burgers.

Geen uitzondering
Het Openbaar Ministerie vervolgt de journalist, omdat hij niet had hoeven stelen. ,,Hij had de informatie ook op een andere manier kunnen krijgen.'' Het OM vindt dat voor de journalist geen uitzondering geldt om zich niet aan de wet te houden. ,,Hij is zelf met het pasje het stadhuis binnengegaan. Hij heeft de informatie zelf gestolen, dat is iets anders dan stukken toegespeeld krijgen'', aldus een woordvoerster. ,,We weten dat er voor journalisten bijzondere omstandigheden kunnen gelden, maar in dit geval was het stelen niet noodzakelijk.''

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie