bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Wat doe ik met een disfunctionerende medewerker?

Voorjaarsprogramma cursussen & masterclasses in het publieke arbeidsrecht.

11 januari 2023
werk

Ook dit jaar hebben we weer een aantal prachtige cursussen en masterclasses ontwikkeld. Ons programma is tevens te vinden op de website van de Capra Academie.

Agenda

2 februari 2023
Kennisbijeenkomst Maastricht - Terug- en vooruitblik arbeidsrechtelijke ontwikkelingen

14 februari, 7, 14, 21, 28 maart en 7 april 2023
Arbeidsrecht bij de gemeente en GR

9 maart 2023
Waterschappen en Provincie: de Rechtspositie bestuurders en politiek verlof

20 april 2023
Masterclass: Wat doe ik met een disfunctionerende medewerker?

11 mei 2023
Cursus: Ziekteverzuim en WIA

8 juni 2023
Drie jaar genormaliseerde ambtenaar: Actualiteiten Publiek Arbeidsrecht

Kennisbijeenkomst Maastricht - 2 februari 2023
Terug- en vooruitblik arbeidsrechtelijke ontwikkelingen
Op donderdag 2 februari 2023 verzorgt Capra Advocaten Maastricht om 11:00 uur een kennisbijeenkomst in het Bonnefantenmuseum te Maastricht. Tijdens deze lunchbijeenkomst kijken we zowel terug als vooruit. Wat heeft het jaar 2022 voor het arbeidsrecht opgeleverd? Wat zal het jaar 2023 naar verwachting brengen?
Bekijk de kennisbijeenkomst

Stoomcursus - 14 februari, 7, 14, 21 en 28 maart en 7 april 2023
Arbeidsrecht bij de gemeente en GR voor 'nieuwe' HRM-medewerkers en P&O-adviseurs
Ga jij binnenkort werken als P&O-adviseur of HRM-medewerker bij een gemeente of Gemeenschappelijke Regeling? Of werk je er sinds kort? Heb je nog niet zo veel ervaring met arbeidsrecht in de publieke sector of vind je het prettig om je kennis daarover op te frissen? Na afloop van de cursus voel jij je beter thuis in het arbeidsrecht en de vraagstukken waar je in de praktijk tegenaan loopt.
Bekijk de stoomcursus

Online cursus - 9 maart 2023
Waterschappen en Provincies: de Rechtspositie bestuurders en politiek verlof
Op 15 maart 2023 zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en voor de Waterschappen. Dat betekent dat ook nieuwe besturen gevormd zullen worden en dat nieuwe gedeputeerden en leden van het dagelijks bestuur (heemraden) van de waterschappen zullen aantreden.
Het betekent dat ook veel zittende bestuurders niet terug zullen keren. In de praktijk zijn er daarom in deze periode veel vragen over de rechtspositie van bestuurders. Het kan gaan om vragen ten aanzien van zittende bestuurders, die mogelijk niet terug zullen keren en willen weten wat dit voor hen betekent (bijvoorbeeld over de Appa-uitkeringsrechten) alsook van personen die mogelijk in aanmerking komen voor een benoeming als bestuurder.
Deze en andere vraagstukken komen aan de orde in deze actuele cursus. In drie uur wordt u volledig bijgepraat en er is ook voldoende ruimte om vragen te stellen.
Bekijk de online cursus

Masterclass - 20 april 2023
Wat doe ik met een disfunctionerende medewerker?
Een disfunctionerende medewerker. Vroeg of laat krijg iedere P&O-medewerker en/of leidinggevende daar – helaas – eens mee te maken. Maar hoe ga je daar dan mee om? Er is niet alleen al een zekere moed voor nodig de medewerker op zijn functioneren aan te spreken, ook moet heel zorgvuldig gehandeld worden. Het juridische kader rond disfunctioneren is omgeven met gevaren en valkuilen, want de disfunctionerende werknemer heeft natuurlijk ook zijn rechten. Hoe zorgt u ervoor dat úw dossier voldoende gevuld is mócht een gang naar de rechter nodig zijn?
Docent Gerdin Boelens heeft ruime ervaring met het adviseren en procederen over disfunctioneringsontslagen. Hij neemt u graag mee in de ‘do’s-and-don’ts’ in de wereld van het disfunctioneren in het arbeidsrecht in de publieke sector.
Bekijk de masterclass

Cursus - 11 mei 2023
Ziekteverzuim en WIA
Ziekteverzuim, re-integratie en WIA-trajecten leveren in de praktijk vaak lastige situaties en vragen op. Hoe kan een werkgever het beste omgaan met een zieke werknemer die niet bereikbaar is? Wat kan een werkgever doen als een werknemer niet meewerkt aan de re-integratie? Wanneer mag het loon worden stopgezet? Hoe kan een werkgever een loonsanctie van  het UWV voorkomen? Hoe zit het met de risico’s van een ziekmelding  kort voor het einde van het dienstverband? Klopt het dat het UWV de Ziektewetuitkering dan op de ex-werkgever kan verhalen?
En hoe zit het eigenlijk met de verschillende WIA-uitkeringen, is ontslag mogelijk na twee jaar ziekte, en wat betekent dit voor een Eigenrisicodrager? Tijdens de cursus Ziekteverzuim en WIA geven wij antwoord op deze en vele andere vragen.
Bekijk de cursus

Online cursus - 8 juni 2023
Drie jaar genormaliseerde ambtenaar: Actualiteiten Publiek Arbeidsrecht
Drie jaar na de invoering van de Wnra is het tijd een eerste balans op te maken. Hoe heeft het arbeidsrecht bij de overheid zich ontwikkeld? In één dagdeel bent u op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en de actuele jurisprudentie en wat deze voor uw organisatie betekenen.
De cursus is bij uitstek geschikt voor medewerkers die rond de invoering van de Wnra een (arbeidsrecht)training hebben gevolgd en er behoefte aan hebben die kennis en vaardigheden te actualiseren. De cursus kent een praktische insteek met veel voorbeelden en ruimte voor interactie.
Bekijk de online cursus

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.