Advertentie

Burgemeester Van Aartsen toch terug voor spoeddebat

Nadat verschillende partijen in de gemeenteraad de druk opvoerden, komt burgemeester Van Aartsen toch terug van vakantie voor een spoeddebat. Aanleiding zijn gewelddadigheden van IS-aanhangers in de Schilderswijk bij een anti-IS-demonstratie.

12 augustus 2014

Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag keert eerder terug van vakantie voor een spoeddebat met de gemeenteraad over de gebeurtenissen in de Schilderswijk. Hij zegt via zijn woordvoerder ,,een snelle raadsvergadering toe te juichen''.

Demonstraties

De raad eist dat Van Aartsen eerder terugkeert van vakantie om in een extra vergadering tekst en uitleg te geven over diverse demonstraties in de stad. Eerder gaf de burgemeester aan tot het einde van de week in Frankrijk met vakantie te blijven en niet eerder te zullen terugkeren. 

Verwarring

Nu zegt zijn woordvoerder dat Van Aartsen waarschijnlijk woensdagavond al met de auto vanaf zijn vakantieadres in Frankrijk in Den Haag terugkeert. De verwarring daaromtrent is volgens de woordvoerder terug te voeren op het feit dat hij het reisschema van de burgemeester niet precies kende.


Dag nog onbekend

Wanneer de extra raadsvergadering precies wordt gehouden, is nog onderwerp van overleg. Het officiële verzoek is dinsdagmiddag binnengekomen bij de griffie, zo wordt bevestigd. Het is aan de voorzitter van het presidium van de gemeenteraad, raadslid Rachid Guernaoui, om een geschikte datum te vinden. Van Aartsen zal zich daarmee niet bemoeien, aldus zijn woordvoerder. ,,De gemeenteraad gaat over zijn eigen agenda.''

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie