Advertentie

Burgemeester Hessels van Echt-Susteren thuis bedreigd

'In het gemeentehuis en op openbare plaatsen mag iedereen zijn mening uiten en demonstreren. Niet bij ons huis.'

ANP
18 april 2022
schelden
Shutterstock

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren (Limburg) heeft de politie erbij moeten halen omdat hij thuis bedreigd en geïntimideerd werd. Dat laat hij op Facebook weten. Het gaat volgens Hessels om mensen, 'waarschijnlijk verblind door hun eigen egocentrische wereldbeeld', die hem thuis ongevraagd en onuitgenodigd kwamen opzoeken. Ze eisten dat de burgemeester hen onmiddellijk te woord zou staan, ontstaken volgens Hessels in een scheldkanonnade en weigerden te vertrekken.

Teammanager Debiteuren/Crediteuren en Financiële Administratie

JS Consultancy
Teammanager Debiteuren/Crediteuren en Financiële Administratie

Teammanager Openbare Ruimte

JS Consultancy
Teammanager Openbare Ruimte

Goede Vrijdag

'Buiten het feit dat dit bijzonder intimiderend en soms zelfs bedreigend is, getuigt het van een moeilijk te begrijpen wereldbeeld als je - nadat je al vele malen bij de gemeente te woord bent gestaan en daar te horen hebt gekregen dat je simpelweg je zin niet zal krijgen; ‘nee’ is immers ook een antwoord - op Goede Vrijdag om acht uur ’s avonds dan maar de burgemeester thuis gaat lastigvallen en op straat gaat staan schreeuwen en schelden. Ik pik dit dus niet. Je gaat toch ook niet bij de baas van een winkel thuis aanbellen omdat de gekochte spullen niet bevallen?!'

Meer indruk

Hessels zegt de afgelopen jaren regelmatig geconfronteerd te zijn met bedreigingen van allerlei aard. 'Van ontevreden inwoners tot echt zware criminelen. In die tijd is ons huis goed beveiligd en er waren tijden dat de politie vijf keer per uur kwam langsrijden. Gelukkig is dat voorbij. Maar als we eerlijk zijn, maakt het onfatsoen en het gebrek aan respect voor ons privédomein van de afgelopen tijd meer indruk dan een doodsbedreiging door iemand die al eens een moord begaan heeft (ja, ook dat hebben we meegemaakt). In het gemeentehuis en op openbare plaatsen mag iedereen zijn mening uiten en demonstreren. Niet bij ons huis.'

'In overleg met de politie is en zal aan de betrokkenen duidelijk gemaakt worden dat ze grenzen hebben overschreden en dat er juridische stappen zullen volgen als ze dat weer zullen doen. En daarnaast - ook ik ben maar een mens - ze bewijzen hun zaak er zeker geen dienst mee…' (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Toine Goossens
Is het nou werkelijk een dode burgemeester, handhaver of hulpverlener nodig voordat wij duidelijke grenzen gaan trekken?

In een samenleving waar 100% vertrouwen bestaat heeft een verrader het wel heel erg gemakkelijk. Die komt er mee weg. Hé, die komt er mee weg, dan ik ook, en voor je het weet is dit het dominante gedrag van zoveel mensen dat we de teugels (te) strak aan moeten trekken.

De wantrouwende overheid is louter en alleen het resultaat van de laat maar waaien mentaliteit van Nederlanders. Dat is bepaalt niet alleen het probleem van ambtelijke en politieke bestuurders. Het staat voor een diepe vertrouwenscrisis in het gedrag van alle Nederlanders.

Een ding is zeker, de 1e klokkenluider die dat stevig aan de kaak gaat stellen, is geen lang leven beschoren.
Advertentie