Advertentie

Burgemeester doet aangifte van doodsbedreiging

Burgemeester Reinie Melissant van de gemeente Gorinchem heeft aangifte gedaan tegen een ‘autonoom’ die haar met de dood zou hebben bedreigd.

08 november 2023
Gorinchem-shutterstock-1539080261.jpg
Het oude stadhuis van GorinchemShutterstock

Afgelopen maandag kreeg burgemeester Reinie Melissant, terwijl ze tijdens de weekmarkt voor het oude stadhuis liep, te horen dat ‘de kogels komen’. Daarop deed Mellissant een melding bij de politie en even later aangifte van bedreiging.

Opleidingsprogramma voor Jeugdprofessionals

BMC
Opleidingsprogramma voor Jeugdprofessionals

Ambulant begeleider / Onderwijsconsulent

BMC
Ambulant begeleider / Onderwijsconsulent

Eerdere zaak geseponeerd

Even daarvoor had de man, die zichzelf ‘autonoom’ noemde, zijn frustraties geuit over de macht van de burgemeester en gezegd dat hij niet naar haar hoefde te luisteren. Dat meldt RTV Rijnmond. De burgemeester herkende de man, aangezien hij haar afgelopen zomer opwachtte bij haar huis en volgens haar zei: ‘De tijd is gekomen. Ik ga je vermoorden.’ Daarop vluchtte zij haar huis in. Destijds werd de zaak geseponeerd door het Openbaar Ministerie, omdat er geen getuigen of opnames van waren. Intussen heeft de politie de bedreiging van afgelopen maandag in onderzoek.

Geen straf

Melissant, die sinds 2017 burgemeester van Gorinchem is en afgelopen zomer werd herbenoemd, werd in 2021 ook al eens bedreigd, memoreert de omroep. Een inwoner zou tijdens de gedwongen sluiting van zijn huis, die door de burgemeester was verordonneerd, hebben gezegd dat hij als wraak met zijn auto haar huis zou binnenrijden. Tijdens de rechtszitting zei hij zelf dat hij enkel had gezegd ‘dat hij dan wel bij de burgemeester ging slapen’. De rechter achtte de uitspraak strafbaar, maar gaf geen straf, omdat de uitspraak ‘niet dreigend genoeg’ was.

Bedreiging Scholtze

Op dezelfde dag als het incident rond Melissant hield de politie een 76-jarige inwoner van Made aan die ervan wordt verdacht dat hij die ochtend had geprobeerd om burgemeester Boy Scholtze van Drimmelen aan te rijden toen die van het gemeentehuis naar zijn auto liep. De burgemeester moest opzij springen om niet te worden geraakt. Volgens de politie uitte de man ook bedreigingen die met de geaardheid van Scholtze hadden te maken. Scholtze deed aangifte van onder meer bedreiging en poging tot zware mishandeling.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie