Advertentie

Brabant nomineert meeste beste bestuurders

Lokale en regionale bestuurders in de provincie Noord-Brabant zijn veruit het meest actief in het voordragen van kandidaten voor de titel Beste Bestuurder van 2020. Flevoland en Groningen blijven daar het verst bij achter.

01 december 2020
prijs-award.jpg

Lokale en regionale bestuurders in de provincie Noord-Brabant zijn veruit het meest actief in het voordragen van kandidaten voor de titel Beste Bestuurder van 2020. Flevoland en Groningen blijven daar het verst bij achter.

Tot 6 december hebben regionale en lokale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers de gelegenheid een bestuurder uit hun organisatie te nomineren voor de verkiezing van de Beste Bestuurder van 2020 – een verkiezing die wordt georganiseerd door Binnenlands Bestuur in samenwerking met Necker van Naem.

 

Noordelijke provincies

Uit de provincies Brabant en Noord-Holland zijn tot nu toe de meeste nominaties gekomen. Van het totale aantal voordrachten is 17 procent afkomstig uit Noord-Brabant en 14 procent uit Noord-Holland, op de voet gevolgd door Zuid-Holland (13 procent) en Gelderland (13 procent).

Flevoland, Zeeland en de drie noordelijke provincies blijven daar tot dusver ver bij achter; zij komen ieder afzonderlijk niet boven de 4 procent uit. Utrecht, Overijssel en Limburg en de waterschappen – een aparte categorie deze editie – zitten er tussenin.

 

Provinciaal accent

Anders dan voorgaande edities, zit er deze keer een meer provinciaal accent aan de verkiezing. We gaan namelijk eerst op zoek naar de beste bestuurder per provincie en vanuit de waterschappen. Vervolgens vragen we in de tweede ronde het publiek wie van deze bestuurders de beste bestuurder van 2020 is. Die tweede ronde is van 18 tot en met 31 januari.

De gedachte achter deze keuze is dat door het hele land goede bestuurders werken. Van Friesland tot Limburg en van Zuid-Holland tot Gelderland. Om daar meer recht aan te doen volgt voortaan uit de eerste ronde niet een lijst met tien, maar met dertien nominaties: vanuit elke provincie de beste bestuurder (12), én de beste waterschapsbestuurder (1).

  

Aboutaleb

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam in 2019, burgemeester Wobine Buijs van Oss in 2018 en Paul Smeulders – toen wethouder van Helmond maar nu Tweede Kamerlid – in 2017 waren de laatste drie bestuurders die werden verkozen tot Beste Bestuurder. Wie dit jaar met de eer gaat strijken, wordt op 4 februari 2021 bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse event Kompas van Binnenlands Bestuur.

 

 

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie