Het Openbaar Ministerie (OM) en het gemeentebestuur van Utrecht hebben 30 jaar lang gedoogd dat Marianne Kristel elke dag 1,5 kilo hennep naar haar twee coffeeshops in het centrum van Utrecht bracht. Daardoor heeft het OM het recht verloren om deze coffeeshophouder te vervolgen omdat zij 1,5 kilo hennep bij zich had. Dat betoogde advocaat Gerard Spong donderdag in de rechtbank in Utrecht.
Proefproces tegen Utrecht over hennepvervoer
Advocaat Spong vertegenwoordigt een eigenares, Marianne Kristel, die met anderhalve kilo hennep is aangehouden. Dat werd altijd gedoogd…
Principekwestie
Spong verdedigt de zus van de overleden filmster Sylvia Kristel. In de auto van Marianne werd de hennep gevonden. Spong maakt er een principekwestie van. ,,Nederland gedoogt coffeeshops en goedlopende shops moeten bevoorraad worden'', vindt hij. Spong wil de laatste twee burgemeesters, drie hoofdofficieren en hun ambtenaren laten getuigen over het gedoogbeleid in de gemeente Utrecht.
Geen concrete toezegging
Het OM wil de zaak simpel houden. De officier van justitie betoogde dat niemand van het OM een concrete toezegging heeft gedaan aan Kristel. De officier stelde voor om te wachten met het horen van de getuigen tot de Hoge Raad begin juli uitspraak heeft gedaan in een vergelijkbare zaak.
De rechtbank in Utrecht doet op 28 juni uitspraak over de verschillende verzoeken.
Reacties: 2
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Dat proefproces is interessant.
Wat ook interessant is, is om te kijken of het mogelijk is om de geldkraan naar de softdrugsbendes dicht te draaien.
Hierbij een handleiding dichtdraaien geldkraan softdrugsbendes:
http://bit.ly/11hMJ3Y
Misschien wordt het tijd dat er een proef (of proeven) genomen gaat worden met het dichtdraaien van de geldkraan naar de softdrugsbendes, als variant op proefprocessen.
Juist op dossiers die al circa 40 jaar voortslepen moeten politici laten zien dat ze beslissingen kunnen nemen.
Groet, de CDA Gideonsbende.
Zo, Gerard Spong zet zich eindelijk eens in voor een goede zaak. Hoog tijd dat er een einde komt aan dat rare gedogen. Legaliseren. Niet alleen het vervoer, ook de handel en de teelt. Een goudmijn, vooral voor de Staat; accijns en BTW stromen binnen, het biedt werkgelegenheid en het criminele circuit wordt op ongecompliceerde wijze buitenspel gezet.