bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Verlaging caseload oplossing voor jeugdbescherming?

Zorgen over voorgestelde maatregelen van het FNV.

BMC
15 maart 2023
BMC

Partner Jeugd bij BMC Mariëtte van Leeuwen maakt zich, net als vele anderen, zorgen over de jeugdzorg. Van Leeuwen is nu vooral bezorgd over de eis van het FNV om de caseload voor 1 april voor jeugdbeschermers te verlagen. Want wat doet dat met de nu al lange wachtlijsten en levert het op de lange termijn daadwerkelijk verbetering op?

In haar rol als adviseur zet Mariëtte zich dagelijks in voor de verbetering van de jeugdzorg. Uit het rapport Significant haalt zij meer en andere duurzame oplossingen dan alleen een caseloadverlaging. 
In haar blog schrijft ze:  ,,De afgelopen periode heb ik me ingezet ter verbetering van de jeugdbescherming. Dat is een behoorlijke puzzel. Werken met de meest kwetsbare kinderen is al zwaar en helemaal nu er veel te weinig gekwalificeerde medewerkers zijn om het werk te doen. Het is begrijpelijk dat de FNV met een stevig eisenpakket komt, maar wordt er aan de juiste knop gedraaid? Hoe teleurstellend zal het zijn als de door de FNV voorgestelde maatregelen een averechts effect hebben op werkvitaliteit, werksfeer en het uiteindelijk leidt tot mindere kwaliteit en minder zicht op veiligheid van kinderen. Ik ben daar erg bezorgd over."

Lees hier het hele blog.

Lees hier het opiniestuk van Mariëtte van Leeuwen.

Over de auteur:

Mariëtte van Leeuwen is Partner Jeugd bij BMC en zet zich in haar rol als adviseur dagelijks in voor de verbetering van de jeugdzorg.

Mariëtte van Leeuwen
Partner jeugd
06 - 31 65 08 82
mariette.van.leeuwen@bmc.nl

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.