De kans is groot dat burgemeester Fons Jacobs van Helmond de vertrouwelijke informatie heeft gelekt die rond
'Lek in Helmond was burgemeester Jacobs zelf'
Het lek dat ontstond na het opstappen van burgemeester Fons Jacobs van Helmond, blijkt hij zelf te zijn. Dat is de conclusie van onderzoek.…
zijn afscheid in het Eindhovens Dagblad verscheen. Bureau Berenschot dat voor de gemeente Helmond een onderzoek deed, noemt het 'zeer aannemelijk' dat een journalist een vertrouwelijk verslag kreeg van Jacobs en door hem is bijgepraat over een vertrouwelijke bijeenkomst.
in het Eindhovens Dagblad verscheen. Bureau Berenschot dat voor de gemeente Helmond een onderzoek deed, noemt het 'zeer aannemelijk' dat een journalist een vertrouwelijk verslag kreeg van Jacobs en door hem is bijgepraat over een vertrouwelijke bijeenkomst.
Bedreigingen
De resultaten van het onderzoek werden maandagavond met de gemeenteraad gedeeld.
De resultaten van het onderzoek werden maandagavond met de gemeenteraad gedeeld.
Het Eindhovens Dagblad schreef eind oktober dat verschillende wethouders in maart 2011 aanstuurden op een vertrek van Jacobs. Ze vonden dat hij door bedreigingen en strenge beveiliging niet meer functioneerde. De burgemeester voelde zich in de rug aangevallen.
Documenten aan journalist
Jacobs heeft zelf aan het onderzoek meegewerkt. Hij zegt dat hij documenten aan de journalist heeft gegeven maar niet meer weet of het vertrouwelijke verslag van een bijeenkomst met de fractievoorzitters bij de commissaris van de Koningin in die stapel zat. De burgemeester geeft toe dat hij de journalist ook heeft verteld over een bemiddelingspoging met zijn wethouders in Mechelen.
Raad laat zaak rusten
De resultaten van het onderzoek liet de voormalig burgemeester onweersproken. Hij wil de zware periode die achter hem ligt afsluiten, was zijn reactie. De gemeenteraad laat de zaak waarschijnlijk rusten, bleek maandag na een eerste bespreking.
Reacties: 1
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook voor een Fons Jacobs geldt; 'eerlijk duurt het langst';.. tenminste dat zou je als belastingbetalende burger wel willen, maar helaas heb ik door schade en schande de ervaring gekregen dat het in bestuurlijk Nederland net een klein beetje anders gaat.. Ik zeg klassejustitie... Daar waar voor de wet iedereen gelijk zou moeten zijn, is er voor sommige bestuurders een andere regeling; zij zijn net iets meer gelijk dan een gewone burger. Die rechtsongelijkheid zie je in onze samenleving wel vaker, sla je een burger, krijg je straf, sla je een ambtenaar krijg je een dubbele straf. Maar enfin.. Jacobs en de zijnen (mede-bestuurders) genieten kennelijk bij het OM extra bescherming.. aanklachten tegen m.n burgemeesters worden zelden gehonoreerd.. hetzelfde meegemaakt, waarin sluitend bewijs werd aangeleverd in Someren.. inzake de Keelvenkwestie.. het OM ziet geen reden tot strafvervolging.. dus ook Jacobs geniet samen met zijn politieke vriendjes dezelfde status.. ik zeg.. klassejustitie. Wellicht herinnert u zich ook nog die kwestie met die cafetaria-houdster die bescherming vroeg omdat ze geterroriseert werd.. niks, nul op rekest.. Jacobs zelf daarintegen heeft tonnen belastinggeld gekost omdat mijnheer zijn veiligheid in het geding was.. dure jongen, zo'n over-het-paardje-getilde- CDA-toppertje (of was het tobbertje?)