sociaal / Partnerbijdrage

Webinar Datagedreven Werken in het VTH-domein

19 oktober | 11.00 - 11.45 uur

06 oktober 2023
webinar van dam

De Algemene Rekenkamer kopte vorige zomer: ‘Aanpak milieucriminaliteit is tasten in het duister’. Het blijkt lastig de juiste gegevens voor een passende aanpak beschikbaar te stellen. Hierdoor is de aanpak van milieucriminaliteit  niet toereikend. De Algemene Rekenkamer beveelt daarom aan om aan de slag te gaan met het verbeteren van de datakwaliteit en de beschikbaarheid hiervan (Ibid). Een datagedreven aanpak zorgt ervoor dat medewerkers in het VTH-domein hun taken makkelijker en beter kunnen uitvoeren, waardoor de kwaliteit van hun bevindingen verbetert. Slim gebruik maken van data maakt het bijvoorbeeld mogelijk om risicogericht te gaan werken. Daardoor kunnen de VTH-taken efficiënter worden ingericht.  

Programma

Het webinar vindt  online plaats op 19 oktober a.s. en start om 11.00 uur.
Totale duur ca. 45 minuten. De trainer is Niels van Dijk.

Tijdens deze webinar wordt besproken hoe je voor jouw eigen VTH-taken een datagedreven aanpak kunt inrichten.  Ook laten we zien welke impact een datagedreven aanpak heeft op de kwaliteit van het werk.  
De webinar datagedreven werken binnen het VTH-domein bestaat uit twee delen: 

  • Inleiding  In dit gedeelte gaan we in op datagedreven werken in het algemeen: wat is datagedreven werken? Hoe doe je dat? Wie is erbij gebaat? Wat levert het op? 
  • Thema: Datagedreven werken binnen het VTH-domein Aan de hand de theorie gaan we de toepassing van datagedreven werken in het VTH-domein behandelen. We gaan in op het ontwikkelen van een datavisie en -strategie, op het inrichten van applicaties en processen en op  het ontsluiten van gegevens voor analyse, datakwaliteit en monitoring. 

Voor wie

De webinar is bedoeld voor professionals werkzaam binnen de overheid of in het maatschappelijk domein. Er zijn geen kosten aan verbonden. 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.