Advertentie
sociaal / Nieuws

Budgetapp gratis aangeboden aan tienduizend mensen

Om de app verder te verspreiden, werkt Buddy Payment samen met BS&F, een organisatie die minimaregelingen uitvoert voor gemeenten.

17 mei 2022
Vrouw met telefoon en papieren tassen.

Tienduizend mensen kunnen dit jaar gratis gebruik maken van de Buddy app, een soort digitaal maatje dat ondersteuning biedt bij allerlei geldzaken. De app is bedoeld om inwoners met een laag inkomen te ontzorgen en geldproblemen te voorkomen.

Opzij zetten

Deze 'financiële vriend' kan bijvoorbeeld automatisch geld opzij zetten voor de vaste lasten, checken of de gebruiker recht heeft op toeslagen, en zo nodig contact leggen met een schuldhulpverlener. Die combinatie van functies maakt de Buddy app uniek, aldus Camiel Kuiper, directeur van Buddy Payment, de fintech startup achter de app.

Verspreiden

Om de app verder te verspreiden, werkt Buddy Payment samen met BS&F, een organisatie die verschillende minimaregelingen uitvoert voor gemeenten, zoals stadpassen en gemeentepolissen (een ziektekostenverzekering voor minima). BS&F beheert ook het platform Gezondverzekerd.nl, waar financieel kwetsbare inwoners advies kunnen krijgen over zorgverzekeringen, energie en minimaregelingen.

Schaalsprong

De Buddy app zal worden aangeboden via Gezondverzekerd.nl. Inwoners die bijvoorbeeld via die website een aanvraag doen voor de eenmalige energietoeslag, krijgen de app aangeboden. Kuiper: 'Er staat een technisch goedwerkend product dat voldoet aan de hoogste standaarden maar het blijft een uitdaging om inwoners met geldzorgen te bereiken. Met BS&F kunnen we deze schaalsprong wel gaan maken.'

Lokale regelingen

Dit jaar kunnen tienduizend mensen, onafhankelijk van de gemeente waar ze wonen, de app kosteloos in gebruik nemen. Het is de bedoeling dat de Buddy App in de loop van het jaar in staat is om, naast een check op toeslagen, ook voor alle gemeenten een controle op lokale minimaregelingen uit te voeren. 'Wij hebben de ambitie om over vijf jaar een half miljoen huishoudens te kunnen ondersteunen met hun geldzaken en het toetsen van het recht op toeslagen en lokale regelingen', zei directeur Kuiper begin dit jaar tegen Binnenlands Bestuur.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie