Advertentie
sociaal / Nieuws

'Gemeenten moeten zich meer richten op armoede kinderen'

Gemeenten moeten een speciaal kindpakket aanbieden aan gezinnen waarbij de kinderen in armoede opgroeien. Dat staat in een advies van Kinderombudsman Marc Dullaert.

25 juni 2013

Gemeenten moeten meer aandacht hebben voor kinderen die in armoede opgroeien. Dat kan door te investeren in hulp die direct ten goede komt aan de sociale, geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van kinderen. Dat staat in een advies van Kinderombudsman Marc Dullaert.

Stempel
,,Een op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. We moeten voorkomen dat dit een stempel drukt op de rest van hun leven'', aldus Dullaert. Kinderen en jongeren konden hem via een digitaal meldpunt laten weten hoe het is om te leven met weinig geld. Ze worden daarmee dagelijks geconfronteerd.

Geen geld voor kleding
Zo is er vaak geen warme maaltijd en geen nieuwe kleding als dat nodig is. Meer dan de helft van de 700 kinderen die reageerden, gaat naar de voedsel- en kledingbank of heeft te maken gehad met het afsluiten van elektriciteit.

Kindpakket met bonnen
De Kinderombudsman adviseert gemeenten een zogenoemd kindpakket samen te stellen met tegoedbonnen voor lessen voor zwemdiploma, een set winter- en zomerkleren en een bibliotheekpasje.

Dullaert biedt zijn onderzoeksrapport dinsdag aan staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) aan.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kees Bloemendaal / Vuilnisman
Nederland is een 3e wereld land geworden,
dankzij Rutte I en Rutte II. Dergelijke
voedselbonnen kennen we alleen
in tijden van oorlog. De Nederlandse
regering moet zich diep schamen.
Triest. Zeer triest. Rutte I en Rutte II
verzorgt de kinderen van de Elite
wel goed. Wanneer zijn de verkiezingen ?
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
oma
Armoede , ga eens in andere landen rond kijken. Kleding aan elkaar door geven gebeurd bij alle rangen en standen. Vind ook dat kinderen gelijke rechten op toegang leermiddelen moeten krijgen , dat is nog niet zo. Schrijf school boeken of programma's voor digibord om te leren omgaan met geld en hebbe dingen. Prima dat deze regering ons op de vingers tikt en ons bewuster met geld om laat gaan.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Sjoerd Visser
NEE...iedereen telt mee dus men moet zich niet alleen richten op armoede bij kinderen, maar ook bij volwassenen. Helaas is de overheid dan niet bereikbaar en heeft men smoesjes waarom men nu alleen voor kinderen kiest. Dan kunnen ze het geld voor die volwassen gebruiken om de negatieve kosten van een falend beleid daarmee proberend op te lossen...wat ook niet helemaal lukt. Men probeert nu de groepen mensen te ontwarren om zo specifiek van sommige mensen meer te kunnen plukken dan bij anderen. Zo pikt men van alleenstaande mensen zonder schoolgaande kinderen ineens de eerder noodzakelijk geachte gedeeltelijke internetsubsidie in, en als die op kamers wonen wordt sinds dit jaar ineens de gedeeltelijke huurtoeslag ingepikt...wat samen neerkoomt op 1000 euro minder per jaar bij die bijstandsgerechtigden. Net alsof de bijstand een vetpot is voor alleenstaanden. Deze discriminatie dient gestopt te worden met onmiddelijke ingang. Als je als overheid een wanbeleid maakt maakt en dat dan ook nog doordrukt, en je praat over oplossingen die je niet kunt garanderen, zul je als overheid ook zélf voor de negatieve uitkomst moeten opdraaien. Maar niet de bevolking telkenmale daarvoor laten opdraaien. Dat is namelijk oneerlijk, onfatsoenlijk en misselijkmakend. Want dat verziekt het leven van Jan en Alleman.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie