Overslaan en naar de inhoud gaan

Een op de twaalf in bijstand vindt werk

Een op de twaalf bijstandsgerechtigden heeft vorig jaar een baan gevonden. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Centraal…

Terneuzen koploper
Van de gemeenten met meer dan 50.000 inwoners was de overgang van bijstand naar werk het grootst in Terneuzen (18 procent), Roosendaal (15 procent) en Leeuwarden (14 procent). De overgang was naar verhouding het laagst in de gemeenten Hilversum (6 procent), Amsterdam (5 procent) en Westland (4 procent).

Grote steden
Van de vier grote steden had Rotterdam met 9 procent de meeste personen die vanuit de bijstand werk hebben gevonden.



Het belangrijkste overheidsnieuws van de dag

Schrijf je in voor de Binnenlands Bestuur nieuwsbrief

Het belangrijkste overheidsnieuws van de dag

Schrijf je in voor de Binnenlands Bestuur nieuwsbrief

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

piet brontsema

alleen mensen met lichamelijk of geestelijk handicap hebben zouden nog recht op een uitkering mogen hebben en daarvoor hoef je regels niet wijzigen, het zou praktijk moeten zijn, want er is zoveel werk.

Op 4 november 2010, 09:21
Andries van den Berg

De heer Brontsema lijd aan een chronisch gebrek aan inzicht, inlevensvermogen en empathie. Ik hoop voor hem dat hij noot als 50 plusser met een lagere dan HBO opleding werkeloos wordt.

Op 4 november 2010, 09:39
O. ten Hove

De bijstand zou een vangnet kunnen zijn zonder uitkeringsgerechtigden wanneer, en op dat punt heeft Brontsema gelijk, men het werk accepteert. Maar daar ligt het probleem, de rechtse werkgevers en de VVD eisen dat mensen aan het werk gan, maar bieden niet die banen. Ze halen liever mensen uit het buitenland (Nederland kenniseconomie) terwijl er genoeg hooggeschoolden Nederlanders zijn die door dit beleid niet aan de bak komen of onder hun opleidingsnivo werken.
En met deze instelling (Nederland kenniseconomie) wordt vergeten dat niet iedereen dit aankan, want er zijn ook stratenmakers en zo nodig. En die komen dan weer uit Polen, want die werken zo lekker hard. Dat deden de Turken en Marokkanen in de jaren zestig en zeventig ook. Totdat ze verblijfs- en uitkeringsrechten kregen. We zien de gevolgen, en dat zal ook met de Polen en andere Oost-Europeanen gebeuren.
En laten we ook even de 'urban legend' maar even ontzenuwen. Niet de Marokannen en Turken hebben de Nederlandse economie opgebouwd, zoals zij pretenderen, maar de Nederlanders zelf. Ze kwamen slechts de opgevallen gaten op de Nederlandse arbeidsmarkt invullen die het gevolg waren van de massale emigratie van Nederlanders in de jaren 50 en de aantrekkende economie in de jaren zestig.
Zoals Pim berekende, ze hebben meer gekost dan dat ze opleverde want heel veel, en zeker in de grote steden, bijstandstrekkers zijn allochtoon.

Op 4 november 2010, 22:12

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heeft u al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heeft u al een account? Log in