sociaal / Partnerbijdrage

Lokaal sociaal ecosysteem; meer impact door samenwerking in sociaal domein

Lokaal sociaal ecosysteem

30 september 2016

In het sociaal domein zijn veranderingen al enige tijd aan de orde van de dag. Niet gek dus dat er bij veel gemeenten en maatschappelijke organisaties allerlei vragen leven. Van: ‘Hoe pakken we de transformatie aan?’ Tot: ‘Op welke manier versterken we burgerparticipatie?’ Het helpt om deze en andere vraagstukken te benaderen vanuit het lokaal sociaal ecosysteem.

De ecosysteembenadering is een manier om breed te kijken, integraal te denken, de rollen van de verschillende spelers in de juiste verhouding tot elkaar te zien, en samen meer impact te realiseren. Het KplusV Impact Canvas© is hierbij een praktisch toepasbare tool. Zo bouw je een goede basis voor de transitie in het brede sociale domein. Maar ook voor thema’s als participatie, zorg, welzijn, samenwerking en innovatie.

Interesse gewekt?
Wil je meer lezen over het sociaal domein als ecosysteem, waarom die denkwijze jouw maatschappelijke vraagstukken kan oplossen, hoe je er vervolgens mee aan de slag gaat en waar er in Nederland al succesvol mee wordt gewerkt? Onze whitepaper ‘Lokaal sociaal ecosysteem; meer impact door samenwerking in sociaal domein’ geeft je de antwoorden.

Spreek je liever een van onze experts? Jenny den Hertog (06-27 08 55 34 / j.denhertog@kplusv.nl) en Paul Oostveen (06-27085579 / oostveen@kplusv.nl) staan voor je klaar.

Download de whitepaper

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.