sociaal / Partnerbijdrage

Het model Systematische Analyse Jeugd & Wmo

Digitale masterclass, 25 mei 2022, 11:00 - 12:30.

05 mei 2022

De masterclass is bedoeld voor beleidsmedewerkers, contractmanagers, business controllers, data-analisten en onderzoekers binnen het sociaal domein, die werkzaam zijn binnen de Jeugdwet of de Wmo.

Systematisch analyseren binnen de Wmo en Jeugdwet
Sinds de decentralisaties in 2015 zijn gemeenten onder andere verantwoordelijk voor de Jeugdwet en de Wmo. Het doel van de decentralisaties is om de zorg dichter bij de burger te brengen, waardoor hulpvragen eerder opgepakt kunnen worden en kosten bespaard kunnen worden door efficiënter te werken. Al een aantal jaar is zichtbaar dat de uitgaven binnen het sociaal domein juist hoger zijn geworden. Veel gemeenten kampen met tekorten en staan dus voor de uitdaging om de kosten te verminderen.

Van Dam & Oosterbaan heeft een model ontwikkeld, waarmee kostenstijgingen binnen de Wmo en de Jeugdwet verder geanalyseerd kunnen worden. Daarbij worden de zorgkosten uiteindelijk afgewogen tegen de zorgwaarde. Kosten geven namelijk niet het volledige plaatje; in sommige gevallen kunnen de kosten opwegen tegen zaken als cliënttevredenheid. Het model kijkt dus verder dan slechts het financiële aspect.

In deze training wordt kennisgemaakt met het model Systematische Analyse Jeugd & Wmo.

Bijzonderheid: Het is van belang dat deelnemers reeds kennis hebben van Excel en van het Jeugdstelsel & Sturing (zie hiervoor ook onze masterclass Jeugdstelsel & Sturing)

25 mei 2022, 11:00 - 12:30 

Duur 1.5 uur
Type: Digitale masterclass
Kosten: € 0
Taal: Nederlands
Locatie: Digitaal
Deelnemers: min. 5, max. 15

Trainer

De Masterclass Systematisch Analyseren Wmo & jeugd wordt gegeven door Charlotte Altena (Adviseur AO) en Eva Mommers (junior adviseur).

Schrijf je in!

Programma

  • Introductie van het model Systematische Analyse Jeugd & Wmo
  • Komen tot inzichten in kostenstijging
  • Randvoorwaarden gebruik model
  • Inzichten omzetten tot concrete maatregelen

Voor wie is de masterclass?
De masterclass is bedoeld voor beleidsmedewerkers, contractmanagers, business controllers, data-analisten en onderzoekers binnen het sociaal domein, die werkzaam zijn binnen de Jeugdwet of de Wmo. Deze masterclass is niet bedoeld voor commerciële partijen.

Wat levert het op?
Aan het einde van de masterclass:

  • Ben je op de hoogte van wat systematisch analyseren inhoudt;
  • Heb je inzicht in hoe je een systematische analyse aan kunt pakken;
  • Heb je inzicht gekregen in hoe je met het model Systematische Analyse Jeugd & Wmo tot inzichten omtrent kostenstijging kan komen;
  • Ken je de benodigde randvoorwaarden van gebruik van het model;
  • En beschik je over concrete suggesties voor maatregelen voor kostenbeheersing binnen de Jeugdwet en Wmo.

De masterclass is bedoeld voor beleidsmedewerkers, contractmanagers, business controllers, data-analisten en onderzoekers binnen het sociaal domein, die werkzaam zijn binnen de Jeugdwet of de Wmo.

Schrijf je in!

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.