Advertentie
sociaal / Nieuws

Zeist: sta maximaal 400 vluchtelingen toe

De gemeenteraad van Zeist vindt dat in zijn gemeente de komende jaren niet meer dan vierhonderd vluchtelingen mogen worden opgevangen.

26 januari 2022
Vluchtelingen achter een hek
Pixabay

De gemeenteraad van Zeist vindt dat in zijn gemeente de komende jaren niet meer dan vierhonderd vluchtelingen mogen worden opgevangen. Dat is minder dan de zevenhonderd mensen die het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil huisvesten in het voormalige militaire complex Kamp van Zeist. Volgens de partijen doet een kleiner aantal recht aan de onrust die in Soest en Zeist leeft.

Gezinnen

De bewoners moeten wat de meerderheid van de partijen betreft overwegend gezinnen zijn. De raad ziet liever geen alleenstaande mannen komen die vooral om economische redenen in Nederland willen zijn. Bovendien willen de raadsleden dat het aantal geleidelijk groeit. Voorzieningen zoals scholen moeten aansluiten bij de omvang van de groep en de veiligheid moet zijn geborgd. Soest en Zeist moeten de hoeveelheid mensen aan kunnen, stellen zij. De overlast moet wat de raad betreft voortdurend in de gaten worden gehouden.

Veiligheid

De wethouder benadrukt dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering dat veiligheid ook voor het stadsbestuur een heel belangrijk thema is. De colleges van Soest en Zeist gingen al eerder akkoord met de opvang. Zij gaan nu met het COA in gesprek over de aantallen en voorwaarden. (ANP)
 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie