Advertentie
sociaal / Nieuws

Geen overlast door Aso-woningen

De gemeente Arnhem introduceerde als eerste aso-woningen. Uit een evaluatie blijkt dat deze hufterbunkers niet voor extra overlast in de wijk zorgen.

02 april 2013

De 'aso-woningen' achter de Rijnhal in Arnhem zorgen niet voor overlast voor omwonenden. Integendeel, buurtbewoners brengen zelfs kerstpakketjes naar de bewoners van de containers.

Arnhem eerste gemeente
Dat blijkt uit een evaluatie die de gemeente Arnhem heeft laten maken, nu de woningen zo'n 4 jaar in gebruik zijn. Arnhem was in 2009 de eerste gemeente van Nederland die mensen die overal voor te veel overlast zorgden, liet wonen op een afgelegen plek in een woning die ze nauwelijks kunnen slopen. Onder andere Tilburg, Maastricht en Amsterdam volgden.

Skaeve huse

Bewoners van de wooncontainers in Arnhem blijken op hun afgelegen plek tot rust te komen. Ze vallen hun medebewoners niet lastig en veroorzaken ook geen heibel in de buurt. Tal van gemeenten zijn ondertussen bezig om een plek te vinden voor zogenoemde 'skaeve huse' of een project Anders Wonen, zoals de 'aso-woningen' officieel worden genoemd.

Definitieve plaats
Arnhem wil de aso-woningen definitief in de bosschages achter de Rijnhal aan de rand van de stad laten staan. Aan buurgemeenten is gevraagd mee te zoeken naar plekken voor uitbreiding van het aantal wooneenheden, aangezien kandidaten voor zo'n woning weliswaar in Arnhem rondzwerven, maar uit de hele regio komen.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Niek / jurist
Aso's tevreden, gemeente tevreden en als omwonenden kerstpakketjes brengen dan moeten ook die wel tevreden zijn. Geslaagd experiment! Toch vraag ik me af hoe de psyche van de Aso's dan werkt. In een woonbuurt lukt het niet en met elkaar kennellijk wel. Of heerst daar het recht van de sterkste en komt ook de politie daar niet meer? Worden het woonwagenkampen 2.0? Dat voorbeeld maakt me altijd wat huiverig omdat isoleren ook na een paar jaar oncontroleerbaarheid inhoudt. En daarvan wordt vervolgens toch geprofiteerd hoe je het wend of keert.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie