Advertentie
sociaal / Nieuws

40 asielzoekers in Limburgs gouvernement

Asielzoekers kunnen tijdelijk terecht in een bijgebouw van het gouvernement in Maastricht.

ANP
26 juli 2022
maastricht-provinciehuis-.jpg

Veertig asielzoekers kunnen tijdelijk terecht in een bijgebouw van het gouvernement in Maastricht. Het gaat volgens de provincie Limburg om mensen voor wie geen plaats is in de reguliere opvangcentra van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Dagbesteding

De asielzoekers kunnen vanaf eind juli tot uiterlijk 1 oktober terecht in 't Lab naast het Limburgse provinciehuis. Maastricht regelt voor deze mensen een dagbesteding samen met onder meer Maastricht Sport en vrijwilligersorganisaties. 't Lab wordt sober ingericht, en is alleen bedoeld voor crisisopvang, aldus de provincie. Medewerkers van de provincie zijn op de hoogte gesteld van het tijdelijk andere gebruik van een deel van de kantoor- en vergaderruimtes.

Flexibel

‘Het provinciebestuur voelt het als zijn plicht om mensen in acute nood te helpen’, aldus de Limburgse gouverneur Emile Roemer. ‘Dat doen we tijdelijk en onder strikte voorwaarden. Er is sprake van een landelijke crisis waarbij wij snel en flexibel moeten handelen. Het college van Gedeputeerde Staten benadrukt wel dat er landelijk heel snel een structurele oplossing voor de opvangproblematiek gevonden moet worden.’ (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie