Overslaan en naar de inhoud gaan

Samen groente telen in Rotterdam

Met een zogeheten stadslandbouwproject willen verschillende Rotterdamse instanties mensen aanzetten tot een betere en gezondere…

Gezonde steden
Bij succes wordt het project van Partnes for Healthy Cities uitgebreid naar andere wijken in deelgemeenten van de stad. Partners for Healthy Cities is initiatiefnemer, maar het Albeda College, woningbouwcorporatie Com Wonen, Dura Vermeer Bouw, de GGD en zorginstelling De Stromen Opmaat Groep doen mee aan het initiatief.

 

Brede kijk
Hiermee treedt de initiatiefnemer bewust buiten de traditionele gezondheidsinstellingen. Er is gekozen voor een samenwerking met onder andere een onderwijsinstelling, bouwers en woningcorporatie omdat voor een gezonde leefstijl een brede kijk op de woonomgeving van mensen nodig is.

 

Het belangrijkste overheidsnieuws van de dag

Schrijf je in voor de Binnenlands Bestuur nieuwsbrief

Grote schaal
'Wat kan beginnen met een tuin die groente en fruit opbrengt, met gezamenlijke oogst en verwerking van de producten in een cateringbedrijf of verkoop daarvan in een winkel, kan uitgroeien tot een goed lopend bedrijf. Daarbij kunnen allerlei tuinen worden betrokken, zodat genoeg producten op grote schaal in de wijk en misschien zelfs daarbuiten zijn te distribueren en te verwerken. Steeds meer partners kunnen zich aansluiten om producten te vervaardigen, af te nemen of om ze te verwerken', schrijft de Healthy Cities.

Eerder dood
De gezondheidsdienst constateerde al eerder uit diverse onderzoeken dat Rotterdammers in vergelijking met het landelijk gemiddelde 1,3 tot 1,6 jaar eerder doodgaan, dat ze minder jaren in goede gezondheid leven, zich slechter voeden en eerder in het ziekenhuis komen. Dit project is een van de initiatieven die uiteindelijk deze cijfers moet verbeteren.

 

Het belangrijkste overheidsnieuws van de dag

Schrijf je in voor de Binnenlands Bestuur nieuwsbrief

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

A vd Leer

Aardig initiatief, maar ook wel vreemd dat nu in de stad Rotterdam de tuinbouw/landbouw moet worden opgestart, inclusief verwerking en verkoop van producten, terwijl net buiten die stad 600 ha goede landbouwgrond moet worden opgeofferd aan 'natuurontwikkeling' (compensatie tweede maasvlakte) en boeren (met huisverkoop etc.) moeten verdwijnen... Gaan die Rotterdammers dan ooit intensief gebruik maken van die grootschalige 'nieuwe natuur' buiten de stad, zodat de miljoenen investeringen en jaarlijkse beheerkosten dat echt waard zijn?

Op 22 april 2010, 19:16

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heeft u al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heeft u al een account? Log in