Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Vervuilend vrachtvervoer verdwijnt uit steden

Stadscentra moeten vanaf 2025 helemaal schoon worden bevoorraad, zonder uitlaatgassen van vrachtwagens of bestelbussen. Daarvoor tekenden gemeenten, vervoerders en staatssecretaris van Infrastructuur Stientje van Veldhoven dinsdag de uitvoeringsagenda stadslogistiek.

10 februari 2021
shutterstock-1029851113.jpg

Stadscentra moeten vanaf 2025 helemaal schoon worden bevoorraad, zonder uitlaatgassen van vrachtwagens of bestelbussen. Daarvoor tekenden gemeenten, vervoerders en staatssecretaris van Infrastructuur Stientje van Veldhoven dinsdag de uitvoeringsagenda stadslogistiek.

zero-emissiezone

Veertien steden hebben al officieel aangekondigd een zero-emissiezone in te gaan voeren, waar alleen nog volledig uitstootvrije bestelbussen en vrachtwagens mogen rijden. Voor de overstap op zulke wagens kunnen ondernemers subsidie aanvragen.

 

Transportland

'Nu we meer thuis zijn valt op hoeveel bestelbusjes en vrachtwagens er rondrijden in de steden', zegt Van Veldhoven. 'De afspraken die we vandaag maken zorgen ervoor dat het vanzelfsprekend wordt dat over een aantal jaar in de stad de schappen vol liggen, het afval wordt opgehaald en je pakje er op tijd aankomt, maar dan zonder uitlaatgassen en CO2-uitstoot.' Ze zegt het "heel mooi" te vinden hier samen met de steden en vervoerders in op te trekken. 'Dit is Nederland transportland op zijn best.' (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie