ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Leefbare stad: Eindhoven

Beluister de podcast.

TNO
22 november 2022

Meer dan de helft van de wereldbevolking woont in een stad. Zoveel mensen, bedrijven en infrastructuur op zo'n klein gebied brengt nogal wat uitdagingen met zich mee. De term een leefbare stad hoor je steeds vaker. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de leefbaarheid, zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van voldoende voorzieningen, sociale veiligheid, de kwaliteit van de openbare ruimte, maar ook hoe de overheid met de regels omgaat.

In deze podcast van TNO duiken we in de leefbare stad en dit keer is Eindhoven aan de beurt.

Het gaat goed met de technologieregio Brainport (Eindhoven). Echter levert dit wel erg veel verkeersdrukte op in de regio. De ‘ASML’ file, A50, A58. Tevens hebben we het over urban strategy, de ontwikkelvisie van Fellenoord, huizen bouwen, brede welvaart en andere interessante onderwerpen.

Glenn van der Burg, podcastmaker, praat hierover met drie experts:

  • Stijn Steenbakkers, wethouder Brainport, Economie, Onderwijs, Knoop XL en Eindhoven Noord-West bij de gemeente Eindhoven
  • Janneke van Kessel, stadsgezant Gemeente Eindhoven
  • Jeroen Borst, Clustermanager Societal Impact TNO

Benieuwd naar de mogelijkheden van Urban Strategy voor jouw stad? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden voor een werksessie/workshop te bespreken.

jeroen borst

Contact

Jeroen Borst
Locatie Den Haag
06- 53 63 85 44

jeroen.borst@tno.nl

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.