ruimte en milieu / Partnerbijdrage

‘Duurzaam beton van hype naar aanpak’

Webinar | 12 oktober 2022 | 10:00 - 11:00 uur

TNO
03 oktober 2022
Innovaties in duurzaam beton

Tijdens de Dutch Green Building Week organiseert TNO op 12 oktober 2022 van 10:00 - 11:00 uur het webinar ‘duurzaam beton van hype naar aanpak’. Met gastsprekers kijken we vanuit verschillende invalshoeken als opdrachtgever, sloper en duurzaamheidsdeskundige naar de toekomst van duurzaam beton.

Meld je nu aan!  Webinar: Duurzaam beton van hype naar aanpak | TNO

Voor het grootschalig implementeren van innovaties in duurzaam beton en constructies is meer nodig dan alleen de innovatie zelf. Ketenbrede samenwerking en veranderingen in huidige werkwijzen worden hierbij vaak genoemd. MIMO (Materiaalgedreven Multicriteria Ontwerpoptimalisatie), een nieuwe aanpak in ontwikkeling bij TNO, ondersteunt en optimaliseert combinaties van duurzame innovaties, maar heeft ook potentie om nieuwe samenwerkingsvormen en werkwijzen te ondersteunen.

MIMO is zo opgezet dat nieuwe ontwerpvragen, eisen, data en modellen kunnen worden toegevoegd en gekoppeld zodat het stap voor stap breder kan worden ingezet.

Siska Valcke: ‘Onze aanpak levert de meeste waarde als de samenwerking in de betonsector gaat groeien: bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Dan kan de MIMO een enabler zijn in de ketenbrede transitie naar duurzamer beton. De basis is gelegd en van hieruit kunnen we samen met de sector aan de slag om de transitie te maken naar grootschalige resource based engineering op weg naar duurzamer beton.’

Gastsprekers op het webinar zijn:

  • Albert Manenschijn van RWS
  • Arend van de Beek van Lagemaat
  • Agnes Schuurmans van SGS Intron & CB’23

Alvast meer weten over onze MIMO-aanpak? Download hier dan het whitepaper.

Wouter Moorlag

Contact:


Wouter Moorlag
Locatie Delft
088 86 60 674

Wouter.moorlag@tno.nl

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.