ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Zeven redenen waarom gemeenten VvE's helpen financieren

Voor onderhoud en verbetering van appartementencomplexen.

vve schiedam
VvE Schiedam

Verenigingen van eigenaren (VvE's) zijn verantwoordelijk voor het onderhoud en de verbetering van hun appartementencomplexen. Dit kan een kostbare opgave zijn, zeker als er sprake is van achterstallig onderhoud of verduurzamingsmaatregelen nodig zijn. Gemeenten kunnen VvE's hierbij helpen door financieringsregelingen aan te bieden. Hier zeven redenen waarom gemeenten VvE’s een handje helpen.

1. Verduurzaming

Gemeenten willen bijdragen aan een duurzamer Nederland. Door VvE's te helpen met financiering van verduurzamingsmaatregelen, kunnen ze ervoor zorgen dat appartementencomplexen energiezuiniger worden. Dit is goed voor het milieu en kan ook de woonlasten van bewoners verlagen.

2. Verbetering van de woonkwaliteit

Goed onderhoud van appartementencomplexen is belangrijk voor de woonkwaliteit. Achterstallig onderhoud kan leiden tot problemen zoals lekkages, schimmelvorming en onveilige situaties. Gemeenten willen hiermee voorkomen dat woningen onbewoonbaar raken.

3. Vermindering van achterstallig onderhoud

Achterstallig onderhoud is een groot probleem in Nederland. Gemeenten willen hiermee aan de slag om de woonkwaliteit te verbeteren en de kosten van onderhoud te verlagen. Financieringsregelingen voor VvE's kunnen hierbij helpen.

4. Stimulering van de woningmarkt

Goed onderhouden appartementencomplexen zijn aantrekkelijker voor woningzoekenden. Gemeenten willen de woningmarkt stimuleren en de leefbaarheid in hun gemeente verbeteren. Financieringsregelingen voor VvE's kunnen hieraan bijdragen.

5. Betere leefbaarheid in de buurt

Goed onderhouden appartementencomplexen dragen bij aan een betere leefbaarheid in de buurt. Ze maken de omgeving veiliger en aantrekkelijker om in te wonen. Gemeenten willen de leefbaarheid in hun gemeente verbeteren.

6. Betere samenwerking tussen gemeente en VvE's

Financieringsregelingen voor VvE's kunnen bijdragen aan een betere samenwerking tussen gemeente en VvE's. Gemeenten kunnen VvE's adviseren en ondersteunen bij het aanvragen van financiering. Dit kan leiden tot meer bewustzijn van de noodzaak van onderhoud en verduurzaming.

7. Betaalbaar wonen

Door VvE's te helpen met financiering van verduurzamingsmaatregelen, kunnen gemeenten ervoor zorgen wonen betaalbaar blijft. Dit komt doordat de energielasten van bewoners kunnen dalen.

Meer weten?

Webinar financieringsoplossing voor verduurzamen kleine VvE's
SVn en NHG organiseren op dinsdag 28 november van 14.00 - 15.00 uur een live webinar over de financieringsoplossing voor kleine VvE's. Dit webinar is bedoeld voor gemeenten die zich bezighouden met de verduurzaming van de woningvoorraad. Meld je hier aan.  

Benieuwd waarom ze in de gemeente Schiedam voor kozen om VvE’s te financieren?
Bekijk hier het verhaal van Erik Veldman, adviseur Servicepunt Woningverbetering bij de gemeente

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.