Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Schultz komt met kustpact

Begin dit jaar moest de bewindsvrouw een plan intrekken om meer bebouwing langs de kust mogelijk te maken. Dat stuitte op felle weerstand en leidde tot grote onrust. In de Kamer wilde ook coalitiepartner PvdA er niets van weten.

09 juni 2016

Direct na de zomer hoopt minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) met natuurorganisaties en andere belanghebbenden een nationaal kustpact te presenteren. Daarin moet worden afgesproken wat wel in niet mogelijk is in het kustgebied. Dat schrijft ze woensdag aan de Kamer.

Weerstand

Begin dit jaar moest de bewindsvrouw een plan intrekken om meer bebouwing langs de kust mogelijk te maken. Dat stuitte op felle weerstand en leidde tot grote onrust. In de Kamer wilde ook coalitiepartner PvdA er niets van weten. Een petitie tegen het plan haalde binnen de kortste keren 100.000 handtekeningen op. Daarop erkende Schultz dat er weinig steun voor haar plan was. Ze beloofde de Kamer met belangenorganisaties te gaan praten in de hoop tot een breed gedragen nationaal kustpact te komen. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kees / ex functie
Waarom dit gedoe? Met de omvorming van de zee tot mega-bedrijfsterrein gaat het zicht op het tot dusver grootste open gebied in Nederland verloren en ik heb de organisaties die zich nu druk maken daar niet over gehoord. Dus hoe geloofwaardig is de drukte over bebouwing in de kuststrook, nu dat gebied zijn belangrijkste attractie verliest.
H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
Investeren in kustrecreatie is prima maar wel onder de volgende voorwaarden:

1. wel planmatig en afgestemd op andere bestemmingen (o.a. zorgvuldige ruimtelijke indeling, met name ook voor ter plaatse aanwezige natuur).

2. gefaseerd en afgestemd op de beste economische omstandigheden, ook voor de al aanwezige verhurende investeerders.

3. houd de stranden zo open mogelijk (geen Belgische toestanden en recreatiewoningen op de stranden).

Gelukkig is deze VVD-minister nog op tijd terug gefloten van een aantal onzalige voornemens.
Advertentie