ruimte en milieu / Partnerbijdrage

De AVG binnen het Omgevingsrecht

De AVG binnen het Omgevingsrecht. Werkt u in overeenstemming met de AVG? Ook binnen het Omgevingsrecht?

07 oktober 2021
AVG-300x300.2.jpg

Werkt u in overeenstemming met de AVG? Ook binnen het Omgevingsrecht?
Rond de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die op 25 mei 2018 in werking is getreden, zijn nog altijd veel vragen. Op welke gegevens is de AVG precies van toepassing? Welke bepalingen van de uitvoeringswet gelden eigenlijk voor een gemeentelijke organisatie? Schulinck's infographic ‘Werken in overeenstemming met de AVG’ biedt uitkomst en leidt u in vijf stappen naar de juiste antwoorden.

De AVG binnen het Omgevingsrecht
De AVG heeft ook invloed op de dagelijkse praktijk binnen het Omgevingsrecht. Het denken vanuit privacyaspecten is echter nog lang niet overal een gewoonte geworden. Bewustwording van de persoonsgegevens die in alle onderdelen van het Omgevingsrecht een rol spelen, is hierbij een eerste goede stap. Vervolgens zult u maatregelen moeten nemen om compliant te zijn voor de privacywetgeving en om eventuele datalekken op te lossen.

Hoe verder?
Om u de juiste instrumenten in handen te geven biedt Schulinck de ééndaagse cursus ‘Privacy/AVG: hoe nu verder binnen het Omgevingsrecht?’ Misschien ook iets voor uw gemeentelijke organisatie?

 

Infographic: Werken in overeenstemming met de AVG: 

Afbeelding 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.