Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Noord-Holland onderzoekt gezondheid omwonenden Tata

De provincie Noord-Holland gaat een uitgebreid onderzoek doen naar de gezondheid van de bevolking in de plaats Wijk aan Zee onder de rook van het staalbedrijf Tata Steel. Onder meer zullen urinetesten worden gedaan om erachter te komen of de uitstoot van Tata Steel in IJmuiden schadelijk is voor de volksgezondheid.

08 januari 2019

De provincie Noord-Holland gaat een uitgebreid onderzoek doen naar de gezondheid van de bevolking in de plaats Wijk aan Zee onder de rook van het staalbedrijf Tata Steel. 

Grafietregens

Onder meer zullen urinetesten worden gedaan om erachter te komen of de uitstoot van Tata Steel in IJmuiden schadelijk is voor de volksgezondheid. Bewoners van Wijk aan Zee hebben het afgelopen jaar veel te maken gehad met grafietregens die afkomstig zijn van de voormalige Hoogovens. Geregeld kwamen zwarte grafietdeeltjes neer in het dorp. De bewoners maken zich al lange tijd ernstige zorgen over hun gezondheid. Het is nog niet bekend wanneer het onderzoek precies wordt gehouden en hoe groot het wordt, aldus een woordvoerster van de provincie. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie