Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

10 miljoen extra voor OV Utrecht

De provincie wil investeren in de toegankelijkheid.

ANP
16 november 2023
ANP Bus Utrecht
ANP/Hollandse Hoogte/Egbert Hartman

Gedeputeerde Staten van Utrecht willen voor 2024 10 miljoen euro extra beschikbaar stellen voor het openbaar vervoer. Van dat bedrag wil de provincie 1 miljoen euro gebruiken voor het voortzetten van een pilot met gratis openbaar vervoer voor onder meer ouderen die weinig te besteden hebben.

Netwerkmanager Gelderland en Overijssel

Rijnbrink
Netwerkmanager Gelderland en Overijssel

Leidinggevende Klant Contact Centrum & Burgerzaken

Gemeente Meierijstad
Leidinggevende Klant Contact Centrum & Burgerzaken

Begroting

Het dagelijks provinciebestuur meldt de extra investering in het openbaar vervoer in een toelichting op de begrotingswijziging voor 2024. Die wijziging bedraagt in totaal ruim 20 miljoen euro. 'De provincie hecht veel waarde aan dekkend, toegankelijk en betaalbaar ov voor iedereen.'

Toegankelijkheid

'Het voortzetten van gratis ov voor ouderen met een krappe beurs is hier een voorbeeld van', zegt een provinciewoordvoerster. Ruim 4000 mensen maakten dit jaar gebruik van een gratis ov-abonnement dat in de provincie Utrecht kon worden aangevraagd door 66-plussers met een inkomen van maximaal 27.000 euro.

Onderzoek

Op dit moment is de provincie aan het inventariseren op welke manieren ze het ov verder kan verbeteren en wat hiervoor nodig is. 'Voordat we bepalen welke budgetten we aan welke maatregelen koppelen, willen we dit onderzoek eerst afronden', zegt de woordvoerster. Provinciale Staten worden hiervan in het voorjaar van 2024 inhoudelijk over geïnformeerd.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie