ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Wereld fietsdag

Dé dag om de fiets te vieren én te stimuleren. Groningen bij uitstek een fietsstad.

29 juli 2022
Fietsroutes

Afgelopen maand was wereld fietsdag, daarom staat Procap stil bij het belang van de fiets in een duurzame en gezonde wereld. Wij geloven namelijk dat de (elektrische) fiets één van de pijlers is van de mobiliteitstransitie.

Zo is Groningen bij uitstek een fietsstad. Waar een gemiddelde Nederlander al 1,4 fiets per persoon heeft, heeft onze Groningse Kim van der Zande er drie voor de deur staan. Natuurlijk vraagt deze situatie om een goede infrastructuur en goede voorzieningen.

Daarom werkt Kim namens Gemeente Groningen, samen met Provincie Groningen en andere betrokken gemeenten, aan twee doorfietsroutes. Tussen Groningen en Leek en tussen Groningen en Assen.

Om fietsgebruik ook op langere afstanden te stimuleren en de fiets op deze manier een waardig concurrent te maken voor de auto, hebben de provincies Drenthe en Groningen, diverse gemeenten en de regio Groningen – Assen gezamenlijk een programma van doorfietsroutes ontwikkeld.

Dit zijn snelle, brede en comfortabele fietsroutes, die de kleinere kernen rondom Groningen met de stad verbinden. Een doorfietsroute kenmerkt zich door voorrang op kruisingen, ruime bochten en weinig obstakels. Door deze doorfietsroutes kan zowel Kim, de forens, de scholier als ook de recreant, veilig, duurzaam en gezond van A naar B reizen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.