Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Warmtefonds voor huizen wordt doorgerekend

Mensen die hun huis willen isoleren kunnen daarvoor in de toekomst op twee manieren hulp van de overheid krijgen.

21 februari 2019
isolatiemateriaal.jpg

Mensen die hun huis willen isoleren kunnen daarvoor in de toekomst op twee manieren hulp van de overheid krijgen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken laat de twee opties - een lening tegen een gunstige rente en een subsidie voor het isoleren van je huis - nu doorrekenen door het Planbureau voor de Leefomgeving.

Lening
Huiseigenaren zouden maximaal 25.000 euro kunnen lenen om hun huis duurzamer te maken, tegen 2 procent rente. Het gaat daarbij niet om een bedrag dat op hun rekening wordt gestort, maar dat in een pot wordt gestopt waaruit de aannemer kan putten. Voor de afbetaling zouden burgers twintig jaar de tijd krijgen.

Subsidie
De andere mogelijkheid die minister Kajsa Ollongren het PBL vraagt te bestuderen, is een subsidie van 10 procent op investeringen die mensen doen, tot een maximum van 2500 euro.

Warmtefonds
Het zogenoemde warmtefonds is een idee van de onderhandelaars van het Klimaatakkoord en moet worden gevuld met geld van de overheid en private partijen. De overheid stopt tot 2030 elk jaar 50 tot 80 miljoen euro in het fonds. ‘Met private middelen kan dit warmtefonds uitgroeien naar een omvang van 4,5 miljard euro’, aldus Ollongren. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Boris
Maar euh...ze rekenen daar toch met verkeerde cijfers?Meer een soort veredelde glazen bol cq. handlezers..oid
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie