of 63908 LinkedIn

Sinti winnen kort geding tegen gemeente Nissewaard

Een groep woonwagenbewoners mag voorlopig in Spijkenisse drie caravans en een woonwagen neerzetten op een voormalige woonwagenstandplaats. Dat heeft de voorzieningenrechter in Rotterdam bepaald in een kort geding dat de Sinti hadden aangespannen tegen de gemeente Nissewaard.
Reageer

Een groep woonwagenbewoners mag voorlopig in Spijkenisse drie caravans en een woonwagen neerzetten op een voormalige woonwagenstandplaats. Dat heeft de voorzieningenrechter in Rotterdam bepaald in een kort geding dat de Sinti hadden aangespannen tegen de gemeente Nissewaard. Die wilde hen weg hebben van de groenstrook, omdat het plaatsen van woonwagens daar in strijd is met het bestemmingsplan.

Te weinig plekken voor woonwagens

De Sinti zeggen dat het om een betoging gaat, omdat ze vinden dat Spijkenisse en ook andere gemeenten te weinig plekken aanbieden voor woonwagens. Ze hebben spandoeken opgehangen om aandacht te vragen voor hun positie. De rechter vindt ook dat het om een betoging gaat en die kan niet zomaar worden beëindigd. Dat mag alleen als het protest leidt tot problemen, onder meer met het verkeer, of gezondheidsrisico's oplevert en daarvan is volgens de rechter geen sprake. Ook in andere plaatsen in Nederland voeren woonwagenbewoners actie. Ze wijzen op nieuw kabinetsbeleid dat erop aanstuurt dat gemeenten voldoende plekken aanbieden voor Sinti, Roma en woonwagenbewoners. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.