Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Inwoners gezocht: 1000 euro beloning

Lelystedelingen die met succes nieuwkomers weten over te halen een eigen huis in Lelystad te bouwen, worden beloond met 1000 euro. Met deze opmerkelijke actie hoopt Lelystad een beetje beweging te krijgen in de markt voor nieuwbouwhuizen.

26 juni 2013

Inwoners van Lelystad die binnenkort op een verjaardagsfeestje buiten de gemeentegrenzen zitten, doen er goed aan hun stad de hemel in te prijzen. De gemeente looft namelijk 1000 euro beloning uit voor inwoners die huizenkopers naar de polder weten te lokken.

Kavel kopen De gemeente hoopt door de maatregel een beetje beweging te krijgen in de markt voor nieuwbouwhuizen, zei de Lelystadse wethouder Jop Fackeldey woensdag. De premie geldt dan ook alleen als de nieuwkomers een kavel kopen en geen bestaande woning.

Promoten

Overigens krijgen Lelystedelingen die hard hun best hebben gedaan om hun stad te promoten het geld niet cash in de hand. De 1000 euro mag alleen in Lelystad zelf worden uitgegeven in overleg met de gemeente.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

E.Doeve / jurid. beleid. medew ro
Waar komt dat geld vandaan? En waar gaat het in? Klinkt als een gesloten systeem
Alfred
Zo gaat ie lekker.



Ik vind € 1000 wel wat weinig. Welke gemeente biedt meer? Dits natuurlijk gewoon kannibalisme. De gemeenten in de omgeving worden daar slachtoffer van. Niet echt collegiaal dus.



Gewoon je verlies nemen Lelystad. gewoon de aangekochte bouwgronden afschrijven en er natuur en recreatie van maken. Is ook nog beter voor de huidige inwoners.
Advertentie