of 59250 LinkedIn

Amsterdam wil winkeltijden loslaten als proef

Als de gemeenteraad akkoord gaat, mogen winkeliers zelf bepalen wanneer ze open zijn. Ook 's nachts.
3 reacties

Wie 's avonds laat of midden in de nacht wil winkelen, kan binnenkort terecht in het centrum van Amsterdam. In dat gebied, met uitzondering van de Wallen, begint dit voorjaar een proef met het loslaten van de winkelsluitingstijden. Ondernemers mogen dan zelf bepalen wanneer ze open zijn.

Flexibiliteit nodig

De Amsterdamse gemeenteraad stemt binnenkort over het voorstel van coalitiepartners D66 en VVD, maar een ruime meerderheid is voor. 'Drukke gezinnen met twee werkende ouders en alleenstaanden met lange werkdagen hebben die flexibiliteit nodig. Hetzelfde geldt voor de nachtportier, de arts met late dienst of de bouwvakker die voor zonsopgang begint', zegt D66-fractievoorzitterJan Paternotte.

 

Twee jaar

De partijen beseffen dat de meeste mensen overdag winkelen. Niet alle winkels willen dan ook tot laat of de hele nacht geopend zijn. Maar voor die ene winkelier die het wel wil, moet het mogelijk zijn, vinden D66 en VVD. De proef duurt twee jaar. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jeannette op
En heeft D66 en de VVD ook gevraagd wat de ondernemers willen en de werknemers? Is zaterdag en zondag kunnen winkelen nu echt niet genoeg om te kunnen kopen wat je nodig hebt? Houd je liever bezig met het blijvende aanbod van winkels in deze tijd van online winkelen. De ene na de andere keten valt om. Niet te rijmen met dit voorstel.
Door Henk (ja) op
Weer een stap dichter bij de Amerikaanse levenstijl en de ondernemer is de sigaar. Personeel krijgt geen extera salaris omdat het in de nacht moet werken want het heten steeds meer verschoven uren, zeker zo genoemd door werkgevers die medewerkers als "grondstof"zien. Nou het is fraai moet ik zeggen
Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
Dit betekent dat een ambitieuze middenstander geen nachtrust meer gegund is als D66 zijn/haar zin krijgt! Het gedoe met twee werkende ouders is natuurlijk ook funest voor een serieuze opvoeding van je eigen kinderen. Ook de veiligheid met al dit soort abjecte ideeën komt steeds meer onder druk te staan.