Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Limburg vraagt Rijk 172,5 miljoen voor duurzaamheid

De investeringen zouden volgens de provincie ruim 34.000 extra arbeidsjaren opleveren. Het geld wordt gestopt in elf projecten. Zo moet het centrum van Heerlen een ‘totale make-over’ krijgen. Tienduizenden woningen moeten energiezuiniger worden, onder meer door ze los te koppelen van het gasnet en aan te sluiten op andere warmtebronnen.

18 april 2018

Limburg wil de komende jaren tienduizenden woningen verduurzamen, de CO2-uitstoot op industrieterrein Chemelot middels nieuwe technieken fors terugdringen en in de krimpregio rond Heerlen een groot aantal winkels, woningen en kantoren slopen. In totaal vraagt dit de komende vier jaar om investeringen van 1,1 miljard euro. De provincie vraagt het Rijk om een bijdrage van 172,5 miljoen euro.

Energiezuiniger
De investeringen zouden volgens de provincie ruim 34.000 extra arbeidsjaren opleveren. Het geld wordt gestopt in elf projecten. Zo moet het centrum van Heerlen een ‘totale make-over’ krijgen. Tienduizenden woningen moeten energiezuiniger worden, onder meer door ze los te koppelen van het gasnet en aan te sluiten op andere warmtebronnen. Gouverneur Theo Bovens van Limburg gaat de plannen woensdag persoonlijk afleveren in Den Haag. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie