Hij ontkent het zelf, maar heeft de boete van 2500 euro wel betaald. Wethouder handhaving en ruimtelijke ordening Jos van Gruijthuijsen van de gemeente West Maas en Waal stortte zelf illegaal puin.
Wethouder handhaving dumpt zelf puin
Wethouder Jos van Gruijthuijsen van handhaving en ruimtelijke ordening heeft een boete van 2500 euro gekregen voor het illegaal dumpen van…
Foutje
‘Een foutje’, noemt hij het zelf in een bericht van De Gelderlander. ‘Er was geen opzet bij. Ik heb de boete betaald, klaar.’
Koelkasten
De wethouder runt een horecazaak en een camping en stortte, volgens het OM, bij zijn bedrijf 5 á 6 kuub bouw- en sloopafval en zamelde tegen de regels in koelkasten. Van Gruijthuijsen zegt niets te weten van het illegaal storten en de koelkasten stonden volgens hem juist klaar om naar de stort te worden gebracht.
Onterecht
De gemeenteraad lijkt geen consequenties te verbinden aan het handelen van de wethouder. Een meerderheid vindt dat hij onterecht slachtoffer is geworden van aantijgingen door een concurrerende ondernemer. Met het grootschalige onderzoek en voor het relatief lichte vergrijp zou hij al genoeg zijn gestraft.
Reacties: 4
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Als burger of als ambtenaar wordt je gehangen. Maar als wethouder mag alles. Als een ambtenaar een bonnetje vervalst hangt hij, maar een wethouder komt ermee weg zoals een wethouder uit Amsterdam toendertijd...
Mmmmh, dit stinkt zeg. Kennelijk heeft deze gemeente ook een regeringscommissaris nodig om orde op zaken te stellen. De gemeenteraad dekt de wethouder op oneigenlijke gronden. Kennelijk heeft iemand iets gezien en die wordt nu zwartgemaakt. Terwijl de gemeente(raad) het zelf had moeten zien, handhaven en desnoods politieke consequenties er aan had moeten verbinden.
Maar van belang is ook dat het hier een horeca-ondernemer betreft. Die mogen in Nederland altijd meer dan anderen. Omdat stemmen gekocht worden met een biertje en een bitterbal. Terwijl 90% van de horecazaken elke dag in overtreding zijn, waarschijnlijk meer dan een gemiddelde motorklup. Te noemen valt (drankverstrekking aan minderjarigen, belastingontduiking omzet en betaling en intimidatie personeel, geluidsoverlast, vervuiling omgeving zonder het op te ruimen, overschrijding sluitingstijden, terreur richting omwonenden, meer gokkasten dan toegestaan, matige hygiene. En dan komt hier het illegaal dumpen van bedrijfsafval bij. Er bestaat zoiets als Horeca Nederland maar er moet zo langzamerhand ook maar iets komen als Horeca Normaal die de slechte bedrijven aanspreekt en lokale overheden tot handhaving op deze bedrijfstak dwingt. Maar beter is wellicht dat het horecabeleid en handhaving naar b.v. de provincie gaat. De integriteit van het overheidsbestuur zal daardoor toenemen omdat de lokale lijnen en vriendjespolitiek worden doorgesneden.
Overheidsorganen overtreden zelf ook diverse regels en wetten. Dat is nog nooit anders geweest. Maar wel handhaven bij bedrijven. Een beter milieu begint bij jezelf en niet bij een ander. Dus geef zelf eerst het goede voorbeeld.
Goed verhaal Nobby!!!