Het is onduidelijk hoeveel de overheid heeft bijgedragen aan de verbetering van de luchtkwaliteit de afgelopen jaren. Dat stelt de Algemene Rekenkamer woensdag in een oordeel over het beleid van het afgelopen jaar van het ministerie Infrastructuur en Milieu. Om de lucht schoner te maken is tussen 2005 en 2015 in totaal 1,6 miljard euro beschikbaar gesteld. In het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit werken ministerie, provincies en gemeenten samen.
Resultaten van beleid luchtkwaliteit volstrekt onduidelijk
De Algemene rekenkamer kan niet vaststellen of de samenwerking tussen Rijk, provincies en gemeenten hebben geholpen bij het verbeteren van…
Helft uitgegeven
De helft van het gereserveerde bedrag is uitgegeven. Het ministerie heeft ,,weinig zicht" op het uitgegeven geld en ,,op de effectiviteit van verschillende maatregelen", concludeert de Rekenkamer. De luchtkwaliteit is verbeterd, maar ,,je kunt niet aantonen dat dat het gevolg is van maatregelen uit het programma", zei president Arno Visser van de Rekenkamer. Ook zijn er geen tussentijdse evaluaties geweest. ,,Had je nou met hetzelfde geld meer kunnen bereiken? Had je hetzelfde kunnen bereiken met minder geld? Wie zal het zeggen." (ANP)
Reacties: 1
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Ze ruiken niet, die miljoenen. Men ziet wel een saldering, op je rekening...... als je tot de miljoenenkring behoord. Maar serieus: deze rijksprojecten (we noemen niet meer de HSL en zo...) kosten geld. Veel geld. Te veel geld. Gelukkig weet de centrale overheid nog te bezuinigen...op de burger...en wordt het dus toch weer duurder....voor de burger...