Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Gemeente Maarssen vervolgd om dodelijk ongeval

Het Openbaar Ministerie (OM) in Utrecht gaat de gemeente Maarssen strafrechtelijk vervolgen in verband met een dodelijk ongeval op de Nieuweweg in Tienhoven. Dat heeft het OM dinsdag bekendgemaakt. Justitie beticht de gemeente van dood door schuld.

21 december 2010

Onderhoud
Het gaat om een ongeluk waarbij op 31 maart 2009 een motorrijdster en haar eveneens vrouwelijke passagier om het leven kwamen. Volgens het OM heeft de gemeente Maarssen (per 1 januari 2011 de gemeente Stichtse Vecht) niet genoeg onderhoud aan de Nieuweweg gepleegd en nagelaten voorzorgsmaatregelen te nemen. Het OM baseert zich daarbij op uitgebreid onderzoek van de politie en een reconstructie van het ongeval door het Landelijk VerkeersBijstands Team.

Veilig

Op 1 maart 2009 kwam ook al een motorrijder op de Nieuweweg ten val. Omwonenden hebben de gemeente toen een brief geschreven. Die onderzocht de situatie en kwam tot de conclusie dat de weg verkeersveilig was. Sinds eind 2008 stonden er borden waarop voor de slechte kwaliteit van het wegdek werd gewaarschuwd.

Wegversmalling
Na het fatale ongeval met de twee vrouwen nam de gemeente snelheidsbeperkende maatregelen, onder meer door een wegversmalling te maken. Het is nog niet bekend wanneer de gemeente voor de rechter moet verschijnen.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ad Franzen / beleidsmedewerker
Ik hoop op celstraf. Al ben ik erg benieuwd hoe ze dat gaan doen
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Joschke
En wanneer wordt het OM vervolgd die met leugens en bedrog menigeen achter de tralies krijgt zoals Lucia de B of de twee van Putten. OM trekt altijd een te grote broek aan. Kinderpono wordt vervolgd behalve als het een rechter (uit Maastricht) of een officier van justitie Toninho is
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie