Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Nieuwe thema’s voor Europese samenwerking

Europa zoekt Nederlandse gemeenten om samen te werken op de thema’s duurzaam toerisme en vergroening van steden.

26 juli 2022
groene stad
Shutterstock

De Europese Agenda Stad wordt uitgebreid met de thema’s ‘Sustainable Tourism’ (duurzaam toerisme) en ‘Greening Cities’ (vergroening van steden). Nederlandse steden en regio’s kunnen zich aanmelden om partner te worden. 

Partners

Voor elk van de twee thema’s worden in totaal vijftien tot twintig partners gezocht, waaronder ten minste vijf steden. Ook regio’s, stedelijke samenwerkingsverbanden en nationale koepelorganisaties kunne zich aanmelden. Kandidaten die nog niet eerder bij een Europees partnerschap betrokken zijn geweest, krijgen voorrang in de procedure.

Urban Agenda

In de Europese Agenda Stad (‘Urban Agenda’) wordt door uiteenlopende partijen samengewerkt aan betere regelgeving, financiering en  kennisdeling. Het levert deelnemers een netwerk op in Brussel en – als het goed is – concrete resultaten op het gebied van bijvoorbeeld innovatief aanbesteden, digitale transitie en klimaatadaptatie. Er wordt samengewerkt met de Europese Commissie, landen en steden. Gemeenten of andere organisaties kunnen zich nog tot 16 september aanmelden.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie