Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Eerste documenten gelekt op 'Blekerleaks'

Op de website Blekerleaks.nl zijn de eerste geheime documenten over natuurbeleid binnengekomen. Dat heeft een woordvoerder van Das&Boom bekendgemaakt.

06 mei 2011
Op de website Blekerleaks.nl, die dinsdag online is gezet, zijn de eerste geheime documenten over natuurbeleid binnengekomen. Dat heeft een woordvoerder van Das&Boom vrijdag bekendgemaakt. Ook heeft de natuurorganisatie een klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen de Nederlandse staat. Volgens de organisatie schendt Nederland enkele Europese verdragen door drastisch te bezuinigen op natuuruitgaven.

Nieuw leven
Das&Boom, onlangs nieuw leven ingeblazen vanwege de dreigende kortingen, wijst op drie verdragen over bescherming van bedreigde dier- en plantsoorten (Biodiversiteitsverdag, Verdragen van Bern en Ramsar, Vogel-en Habitatrichtlijn). Het kabinet wil onder andere minder geld besteden aan het aanleggen van verbindingen tussen natuurgebieden, de zogeheten Ecologische Hoofdstructuur. Deze structuur moet er juist voor zorgen dat meer soorten overleven.

 

Documenten
Voor de site 'Blekerleaks' ontving de natuurbeschermingsorganisatie deze week vier of vijf serieuze documenten die dit moment in behandeling zijn bij een advocaat. De verwerking van de stukken kan enkele weken duren.

Oproep
De organisatie riep ambtenaren eerder deze week op geheime documenten op het gebied van natuurbeleid te lekken. ,,Wij willen zo veel mogelijk openheid in de discussie over bezuinigingen op natuur en het ministerie van Landbouw wil die niet geven’’, stelde de zegsman eerder.

Aanvechten
Das&Boom vecht het naar eigen zeggen ,,desastreuze natuurbeleid’’ van het kabinet-Rutte juridisch aan.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Henk Daalder / Windenergie mediator
Er kan ook in de natuur meer inkomsten gegenereerd worden, met windparken.
Zo kan de natuur ij zijn eigen onderhoud voorzien, en meer.
Mogen de bos en natuur exploitanten bedenken wat ze met het geld doen.

In de natuur passen heel goed windmolens, mits ze met de hand aan de kraan geëxploiteerd worden.
Daar zullen de natuur minnaars geen probleem mee hebben, door het verplichte monitoring onderzoek wordt er dan meer bekend.
http://www.duurzamebrabanders.nl/blog/2006/02/duurzaam-texel-moet-het-bos-in-2/
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie