ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Transformatiepotentiemeter kijkt naar potentieel van gebouwen

Transformatiepotentiemeter kijkt naar potentieel van gebouwen. Snel inzicht in het transformatiepotentieel van gebouwen die hun huidige functie (gedeeltelijk) dreigen te verliezen.

23 juli 2020
Transformatie.png

De veranderingen en onzekerheden van de COVID-19 uitbraak zijn voor eigenaren van gebouwen en terreinen aanleiding om omvang en indeling van locatie(s) te heroverwegen.

De Transformatiepotentiemeter van Arcadis helpt hierbij om snel inzicht te verkrijgen in het transformatiepotentieel van gebouwen die hun huidige functie (gedeeltelijk) dreigen te verliezen.

De COVID-19 crisis raakt ons allemaal. De gevolgen op maatschappij en economie zijn nog lang zichtbaar. Bovendien is het onzeker of het bij één uitbraak blijft. Daarom denken we dat een mate van social distance voorlopig een onderdeel blijft van onze samenleving. Om veilig en gezond te kunnen blijven werken moeten onze gebouwen en gebieden hierop worden voorbereid. 


Herbestemming

Binnen de discussie over anderhalve meter ontstaat een groep gebouwen die om herbestemming vraagt. Denk aan evenementen-, beurs- of culturele centra die hun exploitatie potentieel (gedeeltelijk) verliezen om binnen een anderhalve meter economie te functioneren.


Checklist 

Om op een efficiënte en systematische manier te kunnen vaststellen of een gebouw voldoende potentie heeft om tijdelijk of permanent een andere invulling te krijgen, heeft Arcadis een Transformatiepotentiemeter ontwikkeld. Met een checklist bepalen wij op afstand welke kenmerken van de locatie en het gebouw gunstig zijn voor een succesvolle transformatie. Om een weloverwogen keuze te maken rekenen we verschillende scenario’s financieel door op (ver)bouwkosten, investeringskosten en baten. Daarnaast geeft de Transformatiepotentiemeter inzicht in potentiële risico’s en een tijdspad waarin werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Al deze resultaten worden in een beknopte rapportage gepresenteerd.

Contact

Tim Preger, Woordvoerder/Senior Adviseur Communicatie

+31 (0)6 2706 2406 / Stel mij een vraag

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.