ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Woondeal 2.0: voortbouwen op samenwerking en vertrouwen

Update woondeal regio Arnhem-Nijmegen.

31 augustus 2023
Bram Klouwen
Bram Klouwen - Companen

Begin dit jaar kreeg de Woondeal regio Arnhem-Nijmegen uit 2020 een update. Het verschil tussen beide versies zit hem vooral in de focus. In Woondeal 2.0 draait het minder om cijfers en meer om de uitvoering. Duidelijke afspraken tussen overheden en markt, én de bereidheid elkaar te versterken, leggen hiervoor een stevig fundament.

Kwestie van vertrouwen

Al eerder schreven we over de nieuwe Woondeal 2.0 van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen. Namens Companen was Bram Klouwen er als programmamanager vanaf dag één bij betrokken. Gemeenten in de regio konden het enorme woningtekort en een bovengemiddelde woonopgave niet individueel oplossen. Toch werd er meteen flink gebouwd; vooral aan samenwerking en onderling vertrouwen. Met resultaat. Zo bereikten gemeenten, corporaties en andere marktpartijen al vrij snel overeenstemming over het percentage sociale nieuwbouw.

Nu de blik vooruit

In een interview voor het magazine van de Groene Metropoolregio blikt Bram terug op een uitdagend traject. Maar hij kijkt vooral vooruit.

In de regio wordt nu breder gekeken naar de bouwopgave. En in het maken van werkbare afspraken over wonen en zorg loopt de regio voorop. Mooie ontwikkelingen die helpen om samen doelgericht te versnellen in een complexe en snel veranderende markt.

Meer weten?
Wilt u sparren over versnelling van uw bouwopgave in een rap veranderende markt?
Neem dan contact op met Bram Klouwen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.