Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Besluit maximumsnelheid A13 moet opnieuw

Minister Schultz (Infrastructuur en Milieu, VVD) moet haar huiswerk overdoen, zo heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald. Er moet binnen 3 maanden een nieuw besluit komen over de verhoging van de maximumsnelheid op de A13 bij Overschie.

21 november 2013
Minister Schultz (Infrastructuur en Milieu, VVD) moet een nieuw besluit nemen over de verhoging van de maximumsnelheid op de A13 bij Overschie. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam donderdag bepaald. De gemeente Rotterdam en een aantal belangenverenigingen hadden bezwaar aangetekend tegen de verhoging van 80 naar 100 kilometer per uur.

Luchtverontreiniging

De rechtbank vindt dat de minister zich te weinig heeft aangetrokken van de belangen van omwonenden, waar het gaat om geluidsoverlast en luchtverontreiniging. Schultz heeft niet genoeg rekening gehouden met het extra geluid dat motoren veroorzaken. Hetzelfde geldt voor de hoeveelheid stikstofdioxide in de lucht rondom de A13 bij Overschie, aldus de rechtbank.


Nieuw besluit

 De snelheid op de A13 ging in 2012 omhoog van 80 naar 100 kilometer per uur. Volgens de minister is de luchtkwaliteit, vooral door schonere auto's, dusdanig verbeterd dat het snelheidsmaximum kon worden opgetrokken. Volgens haar past dit in het landelijke beleid. De bewindsvrouw meent dat met de 100 kilometer per uur wordt voldaan aan de geldende milieu- en verkeersveiligheidsnormen. De rechtbank heeft Schultz een termijn van 12 weken gegeven om tot een nieuw besluit te komen.

Rotterdam blij

Bij de gemeente Rotterdam zijn ze blij met het besluit van de rechter. ,,Door de snelheidsverhoging naar 100 kilometer per uur verslechterde hun leefkwaliteit ten opzichte van de situatie waar 80 kilometer per uur gereden mocht worden. We gaan er vanuit dat in een nieuw besluit meer recht wordt gedaan aan onder andere de belangen van de omwonenden'', reageerde de gemeente.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

alexander / ambtenaar
De rechter heeft de politieke prietpraat doorgeprikt, prima. Nederland is een land van mensen, niet van auto's.
bas
Wanneer gaat de rechter de boevenbendeambtenaren van de deelgemeent Overschie en op de Coolsingel aanpakken?
Rogier
Politieke milieupraat zul je bedoelen. Treurig dat die politieke lobby van GL en DCMR beloond wordt voor zo'n niet-significant zeikissue. Lekker maakbaar en kneuterig ook, als je denkt dat je problemen goed aanpakt met een snelheidslimiet van 80 - wat ook nog eens averechts werkt. Nu gaat hier weer een hoop tijd en energie zitten - NL heeft kennelijk nog niet genoeg echte problemen. Vermoeiend.
bas
De gemeente Rotterdam is blij? Voor wie ? niet voor de burger in ieder geval. De huidige club op de Coolsingel probeert met leugens en bedrog, iedere kritische burger monddood te maken. Tijd voor verkiezingen. Mensen zorg er aub voor dat deze slap en laffe, burgerbelangen verkwanselende club, het niet nogmaals voor het zeggen krijgt!
Advertentie