ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Verkeersmanagement Provincie Noord- Holland

Innovatieve dienst helpt met de ambities om het verkeer veilig, schoon en slim te maken en houden.

28 juni 2022
Verkeersmanagement

Advies- en ingenieursorganisatie Arcadis, Trigion en Equans beheren voor de komende tien jaar alle verkeersmanagement van de Provincie Noord- Holland. De drie bedrijven richtten voor dat doel de onderneming ATEam op. De samenwerking heeft afgelopen maanden in een testperiode succesvol bewezen de dienstverlening te kunnen leveren. In de uitvoering maakt ATEam gebruik van partners Be-mobile, Enai en Griffid. De opdracht voor de komende tien jaar is momenteel de meest omvangrijke en integrale dienst op dit gebied in de Nederlandse markt.

Het verkeersmanagement bestaat uit het monitoren van de provinciale wegen met camera’s en de nauwkeurige voertuigdata van meer dan 2,5 miljoen dagelijkse Flitsmeistergebruikers. Waar knelpunten optreden, kan het ATEam op basis van data en algoritmes snel ingrijpen met de controle op verkeerslichten, weginformatieborden of via ‘in-car’ informatie. Het werk wordt uitgevoerd vanuit de Monitoring- en Responscentrale van Trigion in Schiedam.

‘We hebben de afgelopen maanden eerst een proef van bekwaamheid moeten laten zien voordat we deze opdracht definitief gegund kregen’, aldus directeur Arnoud Neidig van Arcadis. ‘We kijken ernaar uit om samen met onze partners een innovatieve dienst te leveren, waarmee we de provincie helpen met de ambities om het verkeer veilig, schoon en slim te maken en houden.’

Neem contact op met Tim Preger voor meer informatie en vragen.

Tim Preger, Woordvoerder/Senior Adviseur Communicatie
Contact Tim

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.