Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Grootschalige versterking Lekdijk afgerond

Na 11 jaar is de eerste grootschalige dijkversterking van de Lekdijk afgerond. De dijk voldoet nu aan de wettelijke veiligheidsnormen.

21 september 2012

Nu de Lekdijk over een lengte van 5,4 kilometer tussen Krimpen aan de Lek en Bergambacht is versterkt, worden zaterdag 22 september de werkzaamheden in Lekkerkerk officieel afgerond. De dijk voldoet nu aan de wettelijke veiligheidsnormen.

Eerste grote dijkversterkingsoperaties
De dijk is op verschillende manieren versterkt, onder meer met bermen en damwanden. Dat moet de polders in de Krimpenerwaard beschermen tegen het water uit de Lek. Het aanpassen van de Lekdijk is een van de eerste grote dijkversterkingsoperaties in Nederland die nu is afgerond, meldt een woordvoerder van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.


Doorbraak eens in 100 jaar

De operatie tussen de plaatsen Krimpen aan de Lek en Bergambacht duurde in totaal 11 jaar; 7 jaar aan voorbereidingen en 4 jaar aan uitvoering. De versterking is onderdeel van het hoogwaterbeschermingsprogramma in Nederland. Het versterkte deel van de Lekdijk mag volgens de normen in principe één keer in de 100 jaar doorbreken.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie