of 64231 LinkedIn

Personalia

Heeft u of uw collega een nieuwe baan, een benoeming of gaat iemand met pensioen? Meld personalia en carrièreswitches aan Binnenlands Bestuur.

Geef personalia door

Personalia

 • Met ingang van 1 juli 2018 is Henriëtte Bottinga gestart als Manager Zorg bij De Rading Jeugd- en Opvoedhulp. De Rading verleent gespecialiseerde jeugdhulp aan kinderen, jongeren en gezinnen in Midden Nederland. In haar nieuwe rol van Manager Zorg geeft Henriëtte Bottinga leiding aan de hulpvormen pleegzorg, meidenhulp, ambulante interventies en zelfstandigheidstraining. Met haar team van gespecialiseerde jeugdhulpprofessionals gaat zij de specialismen op het gebied van hechting, seksualiteit en behandeling na seksueel misbruik verder uitbouwen.

  Henriëtte Bottinga

  Nieuwe functie: Manager Zorg

  Nieuwe werkgever: De Rading Jeugd- en Opvoedhulp

  Datum in dienst treding: 01 jul 2018

  Oude functie: Projectleider Veilig Thuis Hollands Midden

  Oude werkgever: Gemeente Gouda

 • Esther Bunnik hoofd Communicatie bij de VNG

Esther Bunnik is op 1 juli 2018 begonnen als hoofd Communicatie bij de VNG. Ze was daarvoor manager Communicatie bij het Servicecentrum Drechtsteden, het shared servicebedrijf van de gemeenten Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Alblasserdam en Hardinxveld-Giessendam. Eerder in de tijd was ze hoofd Sectie Crisiscommunicatie bij de Veiligheidsregio Zuid Holland-Zuid, teamleider Communicatie bij de provincie Utrecht en zelfstandig communicatieadviseur. Esther is bij de VNG de opvolger van Vera de Witte.

  Esther Bunnik

  Nieuwe functie: Hoofd Communicatie

  Nieuwe werkgever: VNG

  Datum in dienst treding: 01 jul 2018

  Oude functie: manager Communicatie

  Oude werkgever: Servicecentrum Drechtsteden

 • Van den Langenberg was tot zijn pensionering werkzaam als senior jurist bij achtereenvolgens Arbeidsvoorziening, CWI en UWV. Sinds 1 juni 2016 was hij plaatsvervangend lid van de Urgentiecommissie SGE en daarvoor vanaf 1995 Voorzitter van de Klachtencommissie Woonruimteverhuur Geldrop (thans gemeente Geldrop-Mierlo).

  mr. P.J.H. (Piet) van den Langenberg

  Nieuwe functie: Voorzitter Urgentiecommissie Stedelijk Gebied Eindhoven

  Nieuwe werkgever: de gezamenlijke colleges van burgemeester en wethouders in het Stedelijk Gebied Eindhoven

  Datum in dienst treding: 01 jun 2018

  Oude functie: nvt

  Oude werkgever: nvt

 • Na 12 jaar wethouder (o.a. ruimtelijke ontwikkeling en financiën) van de gemeente Uden sinds 1 mei manager van de regio Noordoost Brabant. Een samenwerkingsverband van 17 gemeenten en 2 waterschappen in de topregio AgriFood Capital.

  René Peerenboom

  Nieuwe functie: Regiomanager Noordoost Brabant

  Nieuwe werkgever: AgriFood Capital

  Datum in dienst treding: 01 mei 2018

  Oude functie: wethouder

  Oude werkgever: Gemeente Uden

 • Met ingang van 15 mei 2018 start Yvonne Bos als Teammanager Entree bij De Rading Jeugd- en Opvoedhulp. De Rading verleent gespecialiseerde jeugdhulp aan kinderen, jongeren en gezinnen in Midden Nederland.
De afdeling Entree werkt resultaat- en vraaggericht richting wijk- en buurtteams en heeft een adviesfunctie rondom de inzet van passende jeugdhulpverlening. Het Entree-team waar Yvonne leiding aan gaat geven, vormt daarmee het eerste aanspreekpunt voor wijk- en buurtteams in het werkgebied van De Rading.

  Yvonne Bos

  Nieuwe functie: Teammanager Entree

  Nieuwe werkgever: De Rading Jeugd- en Opvoedhulp

  Datum in dienst treding: 15 mei 2018

  Oude functie: Teamleider

  Oude werkgever: ONVZ

 • Met ingang van 1 juli 2018 wordt Marion Mulder de nieuwe adjunct-directeur van Heerenveen. Samen met gemeentesecretaris en algemeen directeur Jeroen van Leeuwestijn vormt zij vanaf die datum de directie van de gemeente Heerenveen. Ze gaat zich onder andere bezighouden met de organisatieontwikkeling en de verbetering van de strategische bedrijfsvoering. Daarnaast is ze eerste loco-gemeentesecretaris. De adjunct-directeur is een nieuwe functie binnen de gemeente Heerenveen. Mulder heeft sinds 1990 bij diverse (publieke) organisaties managementfuncties bekleed. Sinds 2009 is ze werkzaam in Heerenveen.

  Marion Mulder

  Nieuwe functie: adjunct-directeur

  Nieuwe werkgever: gemeente Heerenveen

  Datum in dienst treding: 01 jul 2018

  Oude functie: afdelingshoofd Samenleving

  Oude werkgever: gemeente Heerenveen

 • In Den Bosch is Petra Habets de nieuwe voorzitter van de rekenkamercommissie. Habets is adviseur op het gebied van lokaal bestuur, procesbegeleider en directeur van een adviesbureau. Eerder was zij onder andere voorzitter van de rekencommissie Zwijndrecht.

  Petra Habets

  Nieuwe functie: Voorzitter Rekenkamercommissie 's-Hertogenbosch

  Nieuwe werkgever: Rekenkamercommissie 's-Hertogenbosch

  Datum in dienst treding: 06 mrt 2018

  Oude functie: -

  Oude werkgever: -

 • Vera de Witte begint op 16 april 2018 als directeur Centrale Beleidsstaf bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het CBS maakt het mogelijk dat maatschappelijke debatten gevoerd kunnen worden op basis van betrouwbare statistische informatie. Vera is nu nog directeur Communicatie van de VNG. Voordat ze daar op 1 juli 2013 aantrad, werkte ze onder meer als hoofd van de afdeling Communicatie en Marketing bij het CAOP, het kennis- en dienstencentrum op het gebied van arbeidszaken in het publieke domein en als Managing Consultant bij Berenschot. Vera blijft naast haar nieuwe functie bij het CBS werkzaam als docente en auteur van diverse communicatievakboeken.

  Vera de Witte

  Nieuwe functie: Directeur Centrale Beleidsstaf

  Nieuwe werkgever: CBS

  Datum in dienst treding: 16 apr 2018

  Oude functie: Directeur Communicatie

  Oude werkgever: VNG