of 64231 LinkedIn

Personalia

Heeft u of uw collega een nieuwe baan, een benoeming of gaat iemand met pensioen? Meld personalia en carrièreswitches aan Binnenlands Bestuur.

Geef personalia door

Personalia

 • Per direct zal de heer Ad de Kroon in Laarbeek starten als interim-gemeentesecretaris van de gemeente Laarbeek. Ad de Kroon is gemeentesecretaris geweest in Tubbergen, Veldhoven en Helmond en provinciesecretaris in Limburg.
De vertrekkend gemeentesecretaris Myriam Meertens is per 1 september 2019 vertrokken naar de gemeente Weert. Ook daar zal zij de functie van gemeentesecretaris vervullen.

  Ad de Kroon

  Nieuwe functie: Interim-gemeentesecretaris

  Nieuwe werkgever: gemeente Laarbeek

  Datum in dienst treding: 02 sep 2019

  Oude functie: -

  Oude werkgever: -

 • Philip Bosman start op 1 september bij gemeente West Betuwe als algemeen directeur en loco-gemeentesecretaris. Hij volgt Christian van den Berg op die deze functie ad interim vervulde. Bosman verlaat de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel waar hij het afgelopen jaar directeur was van de Gemeenschappelijke Regeling MijnGemeenteDichtbij.

  Ph.H. Bosman

  Nieuwe functie: Algemeen directeur/loco-gemeentesecretaris

  Nieuwe werkgever: Gemeente West Betuwe

  Datum in dienst treding: 01 sep 2019

  Oude functie: Directeur

  Oude werkgever: MijnGemeenteDichtbij

 • Daniëlle van der Vliet wordt per 1 september 2019 bestuursvoorzitter van het CAK. De afgelopen periode was ze waarnemend bestuursvoorzitter. Van der Vliet is sinds september 2018 lid van de raad van het bestuur van het CAK. Daarvoor vervulde zij verschillende bestuurlijke rollen bij de Rabobank. Daniëlle van der Vliet studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

  Daniëlle van der Vliet

  Nieuwe functie: bestuursvoorzitter CAK

  Nieuwe werkgever: CAK

  Datum in dienst treding: 01 sep 2019

  Oude functie: waarnemend bestuursvoorzitter CAK

  Oude werkgever: CAK

 • Per 1 september volgt Jeroen Haan Patrick Poelmann op als dijkgraaf van Hoogeheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Hij was daarvoor onder meer hoogheemraad bij Hoogheemraadschap van Rijnland.

  Jeroen Haan

  Nieuwe functie: Dijkgraaf

  Nieuwe werkgever: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

  Datum in dienst treding: 01 sep 2019

  Oude functie: Hoogheemraad

  Oude werkgever: Hoogheemraadschap van Rijnland

 • Ronald de Meij (53) is per 9 juli benoemd tot wethouder in Zwijndrecht met de portefeuille sociaal domein, onderwijs, cultuur en sport. Hij volgt Jolanda de Witte op die onlangs is geïnstalleerd als burgemeester van Albrandswaard. De nieuwe wethouder is gezondheidswetenschapper met veel ervaring in het publieke domein, met name op de gebieden sociaal, gezondheid en veiligheid. Hij was tot zijn benoeming in Zwijndrecht directeur Publieke Gezondheid in Zeeland, waar hij sinds 2010 eindverantwoordelijk was voor de GGD Zeeland. Ook was hij gedurende 5 jaar directeur van Veilig Thuis Zeeland. De GGD is ook de serviceorganisatie sociaal domein van de Zeeuwse gemeenten waarin de Inkoop Jeugdhulp en Veilig Thuis zijn ondergebracht. Daarnaast was de heer De Meij enige tijd ad interim algemeen directeur van de Veiligheidsregio Zeeland en ad interim directeur meldkamer. Daarvoor werkte hij onder meer als manager bij Erasmus Medisch Centrum, manager jeugdgezondheidszorg, adviseur jongerenwerk en manager Wmo bij de gemeente Utrecht. Welzijn en zorg zijn belangrijke thema's in het raadsprogramma van de gemeente Zwijndrecht. Met de komst van Ronald de Meij is het Zwijndrechtse college weer compleet. Begin juni startte Hein van der Loo als kroonbenoemde burgemeester en per 1 juli heeft Zwijndrecht ook een nieuwe gemeentesecretaris, Ella Croonenberg - Borst.

  Ronald de Meij

  Nieuwe functie: wethouder

  Nieuwe werkgever: gemeente Zwijndrecht

  Datum in dienst treding: 09 jul 2019

  Oude functie: directeur Publieke Gezondheid Zeeland

  Oude werkgever: GGD Zeeland en Veiligheidsregio Zeeland

 • Huib van Essen is gedeputeerde Ruimtelijke Ontwikkeling, Omgevingsvisie, Energietransitie en Klimaat in de provincie Utrecht. 

  Huib van Essen

  Nieuwe functie: gedeputeerde

  Nieuwe werkgever: Provincie Utrecht

  Datum in dienst treding: 05 jun 2019

  Oude functie: Manager Mobiliteit en Transport

  Oude werkgever: CE Delft

 • Rob van Muilekom is gedeputeerde Wonen, Binnenstedelijke Ontwikkeling, Sociale Agenda, Cultuur en Erfgoed, Milieu, Organisatie van de provincie Utrecht. 

  Rob van Muilekom

  Nieuwe functie: gedeputeerde

  Nieuwe werkgever: Provincie Utrecht

  Datum in dienst treding: 05 jun 2019

  Oude functie: zelfstandig organisatie-adviseur

  Oude werkgever: Van Muilekom Advies en Management

 • Ella Croonenberg-Borst (57) wordt per 1 juli de nieuwe gemeentesecretaris van Zwijndrecht. Mevrouw Croonenberg heeft een brede ervaring in het publieke domein met diverse beleidsterreinen en was de afgelopen acht jaar werkzaam als Concern Directeur en eerste loco-secretaris van de gemeente Weert (49.500 inwoners). 
Een van haar belangrijkste opdrachten in Zwijndrecht wordt om de nieuwe koers die de gemeentelijke organisatie enkele jaren geleden heeft ingezet, van beheer- naar ontwikkelorganisatie, door te zetten. Deze omslag is in gang gezet in verband met de opgave uit het raadsprogramma en in het licht van de veranderende rol van de overheid. 
Daarnaast gaat zij samen met de organisatie zorgdragen voor de realisatie van de opgaven van het raadsprogramma. De vier grote thema’s waar Zwijndrecht voor staat zijn: Wonen, bouwen en wooncarrière, Bestrijding van armoede, Welzijn en zorg en Veiligheid en leefomgeving. Deze thema's vragen om een grotere mate van samenlevingsgericht werken en het handelen vanuit één organisatie met een integrale aanpak. 
Ella Croonenberg volgt Gerrit van Hofwegen op, die twee jaar als tijdelijk gemeentesecretaris in Zwijndrecht werkzaam is geweest.

  Ella Croonenberg

  Nieuwe functie: gemeentesecretaris

  Nieuwe werkgever: gemeente Zwijndrecht

  Datum in dienst treding: 01 jul 2019

  Oude functie: concern directeur

  Oude werkgever: gemeente Weert