of 64231 LinkedIn

Personalia

Heeft u of uw collega een nieuwe baan, een benoeming of gaat iemand met pensioen? Meld personalia en carrièreswitches aan Binnenlands Bestuur.

Geef personalia door

Personalia

 • Midden mei 2020 start Nicolien van den Berg als nieuwe bestuurder van De Rading Jeugd- & Opvoedhulp. De Raad van Toezicht (RvT) is verheugd dat zij Nicolien van den Berg heeft kunnen benoemen als bestuurder. RvT-voorzitter Wim Schreuders daarover: “Met Nicolien hebben wij een resultaatgerichte en energieke bestuurder gevonden. Wij gaan vol vertrouwen de toekomstige ontwikkelingen met haar aan!”
 
Nicolien van den Berg was hiervoor zes jaar directeur/bestuurder van Perspekt. Een kwaliteitsinstituut in de zorg dat het vernieuwende en waardegedreven kwaliteitsmodel PREZO introduceerde. 
 
Mede vanwege de aangekondigde regionale aanbestedingen in 2020 en de extra bestuurlijke aandacht die dit vraagt, wordt gekozen voor een uitgebreide overgangs- en inwerkperiode met de huidige bestuurder Renate de Vries. We zijn blij dat wij op deze manier een zorgvuldige en warme overdracht kunnen vormgeven’, aldus RvT-voorzitter Wim Schreuders.

  Nicolien van den Berg

  Nieuwe functie: Bestuurder

  Nieuwe werkgever: De Rading Jeugd- & Opvoedhulp

  Datum in dienst treding: 15 mei 2020

  Oude functie: Bestuurder

  Oude werkgever: Perspekt

 • Thea de Vries is de nieuwe secretaris-directeur bij de Vervoerregio Amsterdam. Zij volgt Anne Joustra op, die met pensioen is gegaan. De Vries was tot voor kort werkzaam bij Drinkwaterbedrijf Noord-Holland als sectordirecteur drinkwater. Eerder werkte ze bij de directie openbaar vervoer en spoor van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

  Thea de Vries

  Nieuwe functie: Secretaris-directeur

  Nieuwe werkgever: Vervoerregio Amsterdam

  Datum in dienst treding: 01 apr 2020

  Oude functie: Sectordirecteur Drinkwater

  Oude werkgever: PWN

 • Hans van der Graaff (54) gaat vanaf 1 april aan de slag als griffier voor de gemeenteraad van gemeente West Betuwe. Hans heeft ruime ervaring binnen gemeenten. Hij vervulde al eerder de rol van griffier in de gemeenten Hellevoetsluis en Pijnacker-Nootdorp. Hiervoor was hij interim raadsadviseur bij de gemeente Hoeksche Waard. Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was hij wethouder in zijn gemeente Albrandswaard.

  Hans van der Graaff

  Nieuwe functie: Griffier

  Nieuwe werkgever: Gemeente West Betuwe

  Datum in dienst treding: 01 apr 2020

  Oude functie: Interim raadsadviseur

  Oude werkgever: Gemeente Hoeksche Waard

 • Iroy Konings

  Iroy Konings

  Nieuwe functie: Senior raadsadviseur/plaatsvervangend griffier

  Nieuwe werkgever: Gemeente Vlaardingen

  Datum in dienst treding: 14 apr 2020

  Oude functie: Raadsadviseur

  Oude werkgever: Gemeente Capelle aan den IJssel

 • Johan Postma kwartiermaker en beoogd gemeentesecretaris gemeente Land van Cuijk i.o.

Johan Postma wordt de kwartiermaker en beoogd gemeentesecretaris van de nieuwe gemeente Land van Cuijk. De stuurgroep gemeente Land van Cuijk i.o. heeft besloten hem per 1 april 2020 te benoemen. Momenteel is Johan Postma directeur van Werkorganisatie CGM (Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert). 

Als kwartiermaker wordt Johan Postma eindverantwoordelijk voor de inrichting van de nieuwe ambtelijke organisatie per 1 januari 2022 en gaat hij leiding geven aan het projectbureau en de projectorganisatie. Daarnaast is hij algeheel projectleider voor de herindeling tussen de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis. 

Naast kwartiermaker wordt Johan Postma beoogd gemeentesecretaris voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk i.o.

Werkervaring
Johan Postma heeft in eerdere functies in Leidschendam-Voorburg, Leeuwarden en als kwartiermaker veiligheidsregio’s bij de Landelijke Meldkamer Organisatie als eindverantwoordelijk directeur veel ervaring opgedaan met het leiden van veranderingsprocessen.

  Johan Postma

  Nieuwe functie: Kwartiermaker en beoogd gemeentesecretaris gemeente Land van Cuijk i.o.

  Nieuwe werkgever: Gemeente Land van Cuijk i.o.

  Datum in dienst treding: 01 apr 2020

  Oude functie: Directeur

  Oude werkgever: Werkorganisatie CGM

 • Met ingang van 1 maart 2020 is Vanessa Gosselink de nieuwe directeur van Tribuut, het samenwerkingsverband voor belastingen voor de gemeenten Apeldoorn, Epe, Lochem, Zutphen en Voorst. Zij volgt Guido Eggermont op. Aan Gosselink de taak om nader invulling te geven aan de groeiambities van Tribuut.

Gosselink over haar nieuwe uitdaging: “Ik heb enorm veel zin om alle kennis en ervaring die ik bij meerdere gemeenten heb opgedaan als directeur en plaatsvervangend gemeentesecretaris mee te nemen naar Tribuut, om zo samen met het managementteam invulling te geven aan de ontwikkeling ambitie”.

  Vanessa Gosselink-van Dijk

  Nieuwe functie: Directeur

  Nieuwe werkgever: Tribuut belastingcentrum

  Datum in dienst treding: 01 mrt 2020

  Oude functie: A.i. Algemeen Directeur en Gemeentesecretaris

  Oude werkgever: Gemeente Hardenberg

 • H.D. Tiekstra

  H.D. Tiekstra

  Nieuwe functie: Bestuursadviseur

  Nieuwe werkgever: Vereniging van Griffiers

  Datum in dienst treding: 01 feb 2020

  Oude functie: Griffier

  Oude werkgever: Gemeente Moerdijk

 • Gerrit den Uyl wordt door minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid voorgedragen als directeur van de Politieacademie. De beoogde benoemingsdatum is 16 februari a.s.
Gerrit den Uyl is sinds 2015 directeur van het Politiedienstencentrum (PDC). Daarvoor was hij diensthoofd Facilitair Management van het PDC en plv. Korpschef van de politie Zuid-Holland-Zuid. Van 2000-2007 was hij werkzaam bij de provincie Utrecht als directeur en loco-provinciesecretaris. 

Lid korpsleiding Leonard Kok zegt over de voordracht: 'De Politieacademie staat voor een grote opgave, omdat er veel nieuwe politiemensen moeten worden opgeleid. De komende tijd wordt er veel gevraagd van docenten, personeel en leiding. Tegelijk wordt het politieonderwijs hervormd. De korpsleiding is blij dat we samen met de Politieacademie en het ministerie Gerrit hebben kunnen voordragen, omdat hij met zijn organiserend vermogen en politie achtergrond, zeer geschikt is om de gewenste hervorming van het politieonderwijs vorm te geven.'

Gerrit den Uyl volgt Leon Kuijs op die in december afscheid nam van de Politieacademie.

  Gerrit den Uyl

  Nieuwe functie: directeur Politieacademie

  Nieuwe werkgever: Politieacademie

  Datum in dienst treding: 16 feb 2020

  Oude functie: directeur Politiedienstencentrum

  Oude werkgever: Politie