of 64231 LinkedIn

Personalia

Heeft u of uw collega een nieuwe baan, een benoeming of gaat iemand met pensioen? Meld personalia en carrièreswitches aan Binnenlands Bestuur.

Geef personalia door

Personalia

 • Nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur: een vertrouwd gezicht Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stichtse Vecht heeft ingestemd met het aanstellen van Frank Halsema als gemeentesecretaris/algemeen directeur. Daarmee heeft het college het advies van de selectiecommissie en de ondernemingsraad overgenomen. Halsema bekleedde vanaf september 2019 de functie van waarnemend gemeentesecretaris/algemeen directeur in Stichtse Vecht en heeft bij het openstellen van de functie in december 2020 gesolliciteerd. De aanstelling gaat in per 1 maart 2021. Verbonden blijven aan Stichtse Vecht Burgemeester Ap Reinders: ‘Frank Halsema heeft de afgelopen 1,5 jaar heel duidelijk bewezen wat hij in zijn mars heeft en past uitstekend bij de (regionale) ontwikkelingen waar Stichtse Vecht bestuurlijk en ambtelijk voor staat. We zijn blij dat Frank in de rol die hem inmiddels vertrouwd is ook de komende jaren aan Stichtse Vecht verbonden zal zijn.’ Belangen van gemeente De belangrijkste argumenten voor de aanstelling van Halsema zijn dat hij de afgelopen periode liet zien dat hij goed in staat is om de rol van eerste adviseur van het college en algemeen directeur van de ambtelijke organisatie te vervullen. Hij heeft de belangen van de gemeente op regionaal en landelijk niveau goed behartigd. De continuïteit in de aansturing en ontwikkeling van de organisatie zijn met hem gewaarborgd. Ook de ondernemingsraad heeft op basis van zijn ervaringen vertrouwen in de keuze om Frank Halsema te benoemen als gemeentesecretaris en heeft daarom positief geadviseerd. Samen verder ontwikkelen ‘Gemeentesecretaris is een fantastische baan. En Stichtse Vecht is een mooie gemeente met een fantastische toekomst,’ vertelt Frank Halsema. ‘Zowel in de eigen organisatie als in de regio is er veel collegialiteit, samenwerking en potentie aanwezig. Het voelt voor mij heel natuurlijk om hieraan leiding te blijven geven, om de organisatie door de coronacrisis heen te loodsen en de potentie van de gemeente en regio samen verder te ontwikkelen.’ Voor zijn functie in Stichtse Vecht was Halsema directeur Financiën bij de gemeente Utrecht en bekleedde hij diverse managementfuncties bij de overheid.

  Frank Halsema

  Nieuwe functie: Gemeentesecretaris

  Nieuwe werkgever: Stichtse Vecht

  Datum in dienst treding: 01 mrt 2021

  Oude functie: Gemeentesecretaris a.i.

  Oude werkgever: Stichtse Vecht

 • Op 1 februari start ik als programmadirecteur Hollands Spoor/Laakhavens.
Hollands Spoor/Laakhavens is een van de vier gebieden in Den Haag waar de groei van de stad wordt geaccommodeerd.

  Pieter van Woensel

  Nieuwe functie: programmadirecteur Hollands Spoor/Laakhavens

  Nieuwe werkgever: Gemeente Den Haag

  Datum in dienst treding: 01 feb 2021

  Oude functie: manager Projectmanagementbureau Scheveningen

  Oude werkgever: Gemeente Den Haag

 • Henny van Kooten

  Henny van Kooten

  Nieuwe functie: Burgemeester

  Nieuwe werkgever: Gemeente Maasdriel

  Datum in dienst treding: 21 nov 2020

  Oude functie: Burgemeester

  Oude werkgever: Gemeente Maasdriel

 • Met ingang van 1 september 2020 is Marc Knaapen (60) aangesteld als ad interim gemeentesecretaris van de gemeente Oisterwijk. Marc Knaapen vervangt gemeentesecretaris Ineke Depmann (65) die haar pensioen heeft aangekondigd.

Marc Knaapen heeft reeds 18 jaar ervaring als (ad interim) directeur en gemeentesecretaris van kleine tot middelgrote gemeenten. Marc Knaapen werkt nu nog als ad interim gemeentesecretaris en algemeen directeur bij de gemeente Overbetuwe. Daarvoor was hij onder meer ad interim gemeentesecretaris en algemeen directeur bij gemeente Reusel - De Mierden en gemeentesecretaris en algemeen directeur bij de gemeente Weert.

  Marc Knaapen

  Nieuwe functie: Gemeentesecretaris a.i.

  Nieuwe werkgever: Gemeente OIsterwijk

  Datum in dienst treding: 01 sep 2020

  Oude functie: Gemeentesecretaris/algemeen directeur a.i.

  Oude werkgever: Gemeente Overbetuwe

 • Op 14 september 2020 krijgt de gemeente Rozendaal een nieuwe gemeentesecretaris: Boele Boelens. Boele Boelens (54) heeft een ruime gemeentelijke ervaring. Zijn laatste functie was Manager Bestuur, Strategie en Projecten en loco-secretaris bij de werkorganisatie Druten Wijchen. Voorheen was hij onder andere gemeentesecretaris bij de gemeente Schiermonnikoog. Hij is de opvolger van Willeke Pieterse-Pook die met pensioen gaat na een ambtelijke loopbaan van 45 jaar, waarvan de laatste 18 jaar als secretaris bij de gemeente Rozendaal.

  Boele Boelens

  Nieuwe functie: Gemeentesecretaris

  Nieuwe werkgever: gemeente Rozendaal

  Datum in dienst treding: 14 sep 2020

  Oude functie: manager bestuur, strategie en projecten en loco-secretaris

  Oude werkgever: werkorganisatie Druten Wijchen

 • Hans Berends stopt als gemeentesecretaris van Dalfsen Per 1 september 2014 werd Hans Berends door de toenmalige burgemeester Han Noten benoemd als gemeentesecretaris van Dalfsen. Zij spraken af dat hij deze functie voor een periode van zes jaar uit zou oefenen en zich daarna zou gaan richten op een beleidsinhoudelijke taak. Op 1 september 2020 is het zover. Hans Berends stopt als gemeentesecretaris en gaat aan de slag als programmamanager en strategisch adviseur duurzaamheid (klimaat, energietransitie, etc.).

  Hans Berends

  Nieuwe functie: Programmamanager en strategisch adviseur duurzaamheid

  Nieuwe werkgever: Blijft hetzelfde: gemeente Dalfsen

  Datum in dienst treding: 01 sep 2020

  Oude functie: Gemeentesecretaris en algemeen directeur

  Oude werkgever: Gemeente Dalfsen

 • Gemeentesecretaris Igor van der Valk verruilt op 1 september 2020 de gemeente Tiel voor de gemeente Lingewaard. Van der Valk werkt sinds 2004 bij de gemeente Tiel. Eerst als programmamanager, later als coördinator van het programmabureau en als algemeen manager. Van der Valk volgt in Lingewaard Jan Wijnia  op. Hij is sinds 2014 in functie in Lingewaard, maar gaat met pensioen.

  Igor van der Valk

  Nieuwe functie: gemeentesecretaris

  Nieuwe werkgever: gemeente Lingewaard

  Datum in dienst treding: 25 aug 2020

  Oude functie: gemeentesecretaris

  Oude werkgever: gemeente Tiel

 • Onno Vliegenthart (34) volgt in Krimpen aan den IJssel als raadsgriffier Marianne Verhoev op, die naar de Tweede Kamergriffie is gegaan. Onno Vliegenthart was plaatsvervangend griffier in Woerden, waarnemend griffier in de gemeente Nederlek en beleidsadviseur sociaal domein in diverse gemeenten.

  Onno Vliegenthart

  Nieuwe functie: Raadsgriffier

  Nieuwe werkgever: Gemeente Krimpen aan den IJssel

  Datum in dienst treding: 29 jun 2020

  Oude functie: Plaatsvervangend griffier

  Oude werkgever: Gemeente Woerden